Mikrobiolog otkrio koju hranu izbjegavati ako je doručak poslužen na švedskom stolu
![Mikrobiolog otkrio koju hranu izbjegavati ako je doručak poslužen na švedskom stolu](https://ip.index.hr/remote/bucket.index.hr/b/index/401817ae-5260-4df2-96c1-67a4d36dbede.jpg?width=765&height=402)
AKO NOĆITE u hotelu, vrlo je vjerojatno da ćete ujutro doručkovati hranu posluženu na švedskom stolu. Međutim, mikrobiolog Jay Tetro upozorio je da postoji neka hrana koju je bolje izbjegavati u takvim situacijama. To su kajgana, palačinke i žitarice.
"Klonio bih se i pekmeza, maslaca od kikirikija i marmelade. Ako su takvi namazi otvoreni, a u njima je žlica, postoji velika vjerojatnost da su kontaminirani jer ljudi ponekad loše peru ruke ili ih uopće ne peru, a svi grabe hranu istim priborom", otkrio je.
Tetro se na švedskom stolu kloni majoneze, kriški limuna i dresinga za salatu jer su to, kaže, "mjesta na kojima se razmnožavaju bakterije".
Kao najsigurnije opcije, Tetro je izdvojio dimljeni losos, sir ili svježe voće.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
![](/Content/img/loader_40px.gif)
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati