Dodatna oprema skuplja od novog automobila: Golf torba po cijeni Twinga, sat u Bentaygi po cijeni kuće

 Screenshot: YouTube

INDIVIDUALIZACIJA automobila je jedan od današnjih trendova, koji su prepoznali brojni proizvođači. Pravilo je jasno, s cijenom automobila raste i cijena opcija. 
 
Svatko tko je iskusio kupovinu novog automobila itekako dobro zna kako je opcijska ponuda crna rupa za novčanik. Opcije nerijetko mogu pojesti i pola cijene automobila, a nudi se gotovo sve. 
 
U višem cjenovnom razredu ponuda je još izdašnija. Popis opcija na pojedinim modelima broji na desetke stranica, a za snalaženje je redovito potrebno bar nekoliko sati proučavanja. Stvari postaju gore ako se radi o vozačkim automobilima gdje je doslovno teško stati. Kupci se tako ponekad osjećaju kao dijete u slastičarnici uz bitnu razliku da je ovdje sve pakleno skupo. 
 
Odavno smo prošli vrijeme kada se na popisu opcija nalazilo nekoliko seta alu felgi, klima i poneki dio elektrifikacije. Sada se nudi sve, od naljepnica za ukrašavanje automobila do skupocjenih doplata koje sa samim korištenjem vozila gotovo da i nemaju poveznice. 
 
Neke od najskupljih na tržištu donosi Carwow, a zahvaljujući izostavljanju opcija sa gotovo unikatnih modela kalibra Bugattijevog Chirona stali smo na oko 150.000. Eura, GBP ili USD? Sasvim svejedno jer se radi samo o satu koji krasi prednju armaturu. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.