FOTO BMW M4 CS: 550 KS i karbon za status (drugog) najboljeg bavarskog trkača

Foto: BMW

SVE što ima CSL sada ima i CS. 

Čekanju je konačno stigao kraj. iz paklene M ponude za seriju 4 koju su do sada činili Competition i CSL sada možete birati i CS. A ako ste upoznati s M3 CS, znat ćete i kakav je recept bio u stvaranju ovog vraški brzog coupea. 

Za početak znajte kako CS nije baš toliko radikalan kao CSL limitiran na 1000 primjeraka. Ipak, vaga pokazuje 20 kg manje i ukazuje da su promjene opsežne. Primjerice, novi ispuh sa stražnjim loncem od titana donosi 4 kg uštede. 

Više je i karbona pa, uz krov, napredni materijal kupac dobiva i u predjelu prednjeg poklopca te pojedinih dijelova karoserije kao što su kućišta retrovizora, dijelovi odbojnika te stražnji spojler. Dovoljno da se preboli nedostupnost CSL-a od kojeg ovaj model posuđuje niz dodataka uključujući žuti potpis prednjih svjetala, kao i crveni okvir "bubrega“. 

Vizualni dojam zaokružit će mat finiš naplataka, a pritom je svejedno birate li crne ili ipak zlatne. Michelin Pilot Sport Cup 2 pneumatici su promjera 19 inča sprijeda i broj veći straga. Spomenimo i četiri dostupne boje, od čega dvije nove (Riviera plava i Frozen isle of man zelena metalik). 

Motor je isti, a to znači dvije turbine i rednih šest cilindara za maksimum od 550 KS i 650 Nm. Automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa i pogon na sve kotače prenose snagu na cestu. M4 CS sprinta od 0 do 100 km/h tri desetinke brže od CSL-a, za samo 3.4 sekunde. Na 200 km/h je za 11.1 sekundu.

Najveća brzina je 302 km/h, koja je elektronički zaključana. Na stazi je ipak CSL brži, ali samo 1.5 sekundi ako govorimo o Nurburgringu. Postignuto vrijeme je 7:21.99 min.

U kabini najveća vijest je zadržavanje sva četiri sjedala. Naravno, ni tu ne nedostaje karbona, kao ni prvoklasne opreme. Sve izgleda baš onako kako treba biti u jednom automobilu ovog kalibra. 

Poznata je i cijena. Start je na oko 160.000 eura, odnosno nekih 53.000 eura povrh iznosa traženog za "obični M4 Competition“. U Americi je cijena nižih 124.675 USD. Lista narudžbi je otvorena, a prve isporuke očekuju se tijekom srpnja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.