Najprodavaniji SUV na svijetu je osvježen i stigao je na hrvatsko tržište

Foto: Nissan
 
JEDAN od najpopularnijih Nissanovih modela ne silazi s ljestvica najprodavanijih modela, a na našem tržištu predstavljen je u obnovljenom izdanju po početnoj cijeni od 210.000 kn. 
 
Dolaskom treće generacije X-Trail je izgubio robusnost i terenska svojstva prethodnika, ali je zato ulaskom u svijet klasičnih crossovera postao tržišno privlačniji. Stoga ne čudi što se odlično prodaje na gotovo svim tržištima gdje se nudi te na globalnom nivou iza sebe ostavlja bestselere poput Honde CR-V i Toyote RAV-4. 
 
 
Redizajnom je model dobio osvježen vanjski izgled, dok je iznutra podignuta kvaliteta u izradi i korištenim materijalima. Prvo u oči upada novi upravljač, a potom i blago obnovljeno sučelje.
 
Najveća tehnološka novost je PROPilot, sustav za autonomnu vožnju. PROPilot će upravljati upravljačem, ubrzanjem i kočenjem u jednoj traci na autocestama u gužvama te pri vožnji visokom brzinom. Također, paket Tekna sada serijski donosi hi-fi audio sustav Bose s osam zvučnika i još udobnija kožna sjedala. 
 
 
Kupci i dalje mogu birati između 2WD i 4WD pogona te motora u rasponu snage od 130 do 177 KS. Ponudu motora čine dva dizelaša 1.6 dCi sa 130 KS te 2.0 dCi sa 177 KS. Benzinac je jedan, 1.6 DIG snage 163 KS. Osnovni model, benzinac s prednjim pogonom stoji 210.090 kn, dok dizelska ponuda kreće od 218.205 kn. Poželite li automatski mjenjač ili 4WD pogon (ili oboje), morat ćete birati i bolje pakete opreme, a u tom slučaju računajte i na cijene od preko četvrt milijuna kuna i tako sve do 364.725 kn koliko stoji top izvedba, 2.0 dCi 4WD XT TEKNA.

Novi XTrail 2017 by Index.hr on Scribd

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Nissan, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Nissan.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.