Odlazi li još jedan kultni Volvo u povijest?

Foto: Volvo

AKO je suditi po situaciji na američkom tržištu, odgovor je definitivno potvrdan. 

Volvo S60 čija je treća generacija predstavljena 2019. godine je bio ujedno i prvi Volvo proizveden s druge strane bare. Sada, prema službenoj potvrdi, ovaj model odlazi u mirovinu. U pogonima u Južnoj Karolini čiji kapaciteti su do 100.000 primjeraka godišnje proizveden je zadnji primjerak modela S60. 

Švedski rival modelima kao što je BMW serije 3 je često unatoč lijepom izgledu i sasvim korektnom sadržaju ispod lima ostao u sjeni i na koncu nije ostvario očekivani rezultat. Odluka ne prati i karavansku izvedbu modela, V60, koji se proizvodi na drugoj lokaciji. 

"Nakon pet godina Volvo završava proizvodnju limuzine S60 u Ridgevilleu u Južnoj Karolini krajem lipnja 2024. kako bi se SAD i neka druga tržišta usredotočili na potpuno novi EX90", rekao je glasnogovornik Volva za Motor1.Dakle, S60 će svoje mjesto ustupiti električnom i daleko ekskluzivnijem EX90 koji bi trebao Volvo uvesti u električno doba. Primjera radi, S60 se u Americi prodaje po startnoj cijeni od oko 44.000 USD, dok EX90 kreće od gotovo 80.000 USD.

Podsjetimo, Volvo je prije nekoliko mjeseci povukao S60 zajedno s V modelima s britanskog tržišta čime je u ponudi zadržao isključivo SUV modele. S60 nastavlja niz limuzinskih modela koji su u posljednje vrijeme umirovljeni. Primjerice, na popisu su Ford Mondeo, VW Passat, Kia Stinger, Opel Insignia,...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.