Wolksvagen, Porshe, Hundai... Ovo su marke automobila koje se najčešće krivo pišu

Foto: EPA

KAO što će Ameri najpoznatiji sportski brend vječno zvati "porš", tako će u našoj regiji jedan i jedini uvijek biti "folcvagen".

Pogađate, govorimo o izgovorima najpopularnijih marki u autoindustriji. Ako ste se, pak, pitali koje se ime automobilske marke najčešće krivo zapisuje, odgovor ima Confused.com, koji je pokušao prikupiti informacije na ovu temu, i to na mjesečnoj razini. 

Apsolutni pobjednik je Hyundai s čak 2.249.400 krivih zapisa u mjesec dana. Na drugom mjestu je s dvostruko manje pogrešnih navođenja Volkswagen, a top 3 zaokružuje Porsche, jedna od standardnih boljki Amerikanaca. Na popisu marki visoko kotira i Tesla, ime koje iz očitih razloga u našoj regiji vjerojatno svi pravilno izgovaraju, ali mnogi greškom zapišu kao Telsa. 

Pritom valja razlikovati greške u izgovoru od onih koje se događaju prilikom pisanja, kad su moguće i nehotične zamjene slova. To je posebno vidljivo kod Chevroleta, Peugeota i Lexusa u pogledu pisanja, ali i Lamborghinija i Volkswagena kad je u pitanju izgovor.