Yamaha nakon više od 50 godina obustavlja proizvodnju motornih sanjki

Foto: Yamaha

YAMAHA je donijela tešku odluku i ponudila objašnjenje.

Punih 55 godina Yamaha je prisutna na tržištu motornih sanjki. Prve motorne sanjke Yamaha je predstavila 1968. godine. Bio je to model SL350 pokretan dvotaktnim motorom iz motoprograma.

Danas je Yamaha sveprisutna, pa nudi gotovo sve, od skutera i motocikala, preko jet ski plovila do golferskih vozila. Nudi i elektro pogone, a kad su u pitanju motorne sanjke, još uvijek nudi 18 modela. 
Ali ne zadugo, jer iz Yamahe javljaju kako će obustaviti program motornih sanjki s modelskom godinom 2025. jer je "teško nastaviti održivi posao u ovom segmentu“. Nakon modelske godine 2025. pružat će isključivo usluge podrške, ali ne i nove modele. 

Nije poznato što Yamaha točno misli pod objašnjenjem da je poslovanje postalo neodrživo. Neki izvori kažu da se misli na tržište motornih sanjki općenito ili na sva područja gdje su do sada bili uglavnom zastupljeni manji benzinski motor. Naime, električne alternative su osjetno skuplje i nesavršene za određene uvjete. S druge strane zbog klimatskih uvjeta tržište motornih sanjki bi se lako moglo osjetno smanjiti u bliskoj budućnosti. 

Kako izvještava Fox9, ponuda motornih sanjki pala je na tri bitna proizvođača, Polaris, Arctic Cat i Ski-Doo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.