Ako vam se neka Netflixova serija baš jako sviđa, moći ćete to pokazati

Foto: Press

DONEDAVNO ste mogli lajkati Netflixove serije koje vam se sviđaju, ali ako vam se neki sadržaj baš jako svidio, moći ćete to dati do znanja tako da sadržaj ocijenite ne jednim, već s dva palca prema gore.

Naime, Netflix je u ponedjeljak korisnicima omogućio i ovu ocjenu, a ideja je da gledateljima omoguće još efikasniju komunikaciju sa streaming platformom u slučaju da neki sadržaj smatraju savršenim za sebe.

Odličan poslovni potez

Inače, radi se o načinu da Netflix još bolje odredi kako će njihov algoritam ubuduće birati ono što vam se najviše sviđa. Naravno, ovo je u prvom redu odličan poslovni potez za streaming giganta koji će na ovaj način lakše detektirati što pretplatnici vole kako bi provodili još više vremena na njihovoj platformi i kako ne bi razmišljali o otkazivanju pretplate.

S druge strane, Netflix je nekoć imao sustav ocjenjivanja od jedne do pet zvjezdica koji su ukinuli jer su ga smatrali "zastarjelim". Vidjet ćemo se kako će se razvijati priča s palčevima jer ako doguraju do pet palčeva za nešto što vam se baš jako jako jako sviđa, možda se na kraju vratimo i na zvjezdice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.