Amerikanac radi na izumu VR naočala koje ubiju igrača ako mu lik pogine u videoigri

Ilustracija: EPA (Na fotografiji nije događaj iz teksta)

ČOVJEK koji je izumio Oculus Rift sada radi na VR naočalama koje ubiju igrača ako njegov virtualni lik pogine u videoigri. Palmer Luckey radi na izumu ubojitih VR naočala povezanih s tri eksplozivna punjenja koja su pripremljena i spremna za rad ako vaš lik bude ubijen u virtualnom svijetu, objavio je na svom blogu.

Moduli za punjenje postavljaju se izravno na prednji dio mozga korisnika i ako igrač postigne nula bodova, glava bi mu navodno trebala eksplodirati.

"Samo stvarna prijetnja može učiniti igru realnom"

"Ideja o povezivanju vašeg stvarnog života s vašim virtualnim avatarom oduvijek me fascinirala - odmah podižete uloge na maksimalnu razinu i prisiljavate ljude da temeljito promisle kako komuniciraju s virtualnim svijetom i igračima unutar njega", objasnio je.

Luckey je dodao kako "pojačana grafika može učiniti igru ​​stvarnijom, ali samo prijetnja s ozbiljnim posljedicama može učiniti igru ​​stvarnom vama i svakoj drugoj osobi u igri".

Tanka granica između virtualnog i stvarnog svijeta

Luckey je 6. studenog predstavio dizajn novih VR naočala u znak sjećanja na anime roman Sword Art Online (SAO). Prema njegovom mišljenju, upravo je SAO prvi zainteresirao igrače za podizanje uloga u virtualnom svijetu.

Prema njihovom konceptu, igrači bi nosili NevreGear slušalice i morali bi pobjeći iz tamnice od 100 katova da bi pobijedili, a ako igrači umru u igri, umru i u stvarnom životu.

Ali Luckey je dodao da je "na pola puta" do izrade stvarnih NerveGear slušalica.

Postoje ograničenja

Luckey kaže kako nije riječ o savršenom sustavu te da postoje ograničenja.

"Imam planove za mehanizam protiv neovlaštenog otvaranja koji će, poput NerveGeara, onemogućiti uklanjanje ili uništavanje slušalica. Čak i tako, postoji veliki broj kvarova koji bi se mogli dogoditi i ubiti korisnika u krivo vrijeme", ispričao je.

"To je razlog zašto se nisam dovoljno potrudio da ga osobno upotrijebim, a isto tako sam uvjeren da bi, kao u SAO-u , konačno okidanje trebalo biti povezano s agentom visoke inteligencije koji može lako utvrditi jesu li uvjeti za terminaciju zapravo ispravni."

Luckey je istaknuo kako su naočale trenutno samo komad "uredske umjetnosti" koji služi kao "podsjetnik koji potiče na razmišljanje o neistraženim putevima u dizajnu igara".

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.