Anthony Hopkins o svojoj ulozi nagrađenoj Oscarom: Bilo ju je lako odigrati

Screenshot: YouTube

Od kada je Anthony Hopkins počeo profesionalno glumiti šezdesetih godina prošlog stoljeća, njegova karijera gotovo nikada nije posustala. Od kazališta do filmova i televizije, glumac se pojavio u raznovrsnim naslovima, pokazujući se kao jedna od najdarovitijih zvijezda svoje generacije.

Ipak, nakon napornog rada tijekom sedamdesetih godina, Hopkins je tek sljedećeg desetljeća postao međunarodna holivudska ikona. Njegova uloga u filmu Čovjek-slon, koji je bio nominiran za Oscara, pomogla mu je da postane poznat i izvan Ujedinjenog Kraljevstva. Do 1991. godine svi su već znali Hopkinsovo ime.

Osim toga, uloga zastrašujućeg kanibalskog ubojice Hannibala Lectera u filmu Kad jaganjci utihnu bila je izvanredna i donijela mu je Oscara. Od tada je imao mnoge priznate uloge, a rekao je da mu je jednu bilo posebno lako odigrati.

Vjeruje da su mu iskustvo u kazalištu i odlično pamćenje pomogli u izvedbi

"Ne bih trebao ovo reći i znam da zvuči jako umišljeno, ali bilo mi je tako lako odigrati tu ulogu", otkrio je za Entertainment Weekly govoreći o filmu Otac u kojem glumi Anthonyja, starijeg čovjeka koji pati od demencije.

Film prikazuje Anthonyjevo loše mentalno stanje dok njegova kći Anne, koju glumi Olivia Colman, pokušava o njemu brinuti. Film je režirao Florian Zeller i izuzetno je vjerno prikazao demenciju. To je emocionalna priča koja duboko istražuje bol, tjeskobu, zbunjenost i poteškoće s kojima se suočavaju pacijenti i skrbnici koji se bore s posljedicama demencije.

Za ulogu u tom filmu Hopkins je osvojio Oscara za najboljeg glumca, kao i mnoge druge prestižne nagrade poput BAFTA-e i BIFA-e. Vjeruje da su mu iskustvo u kazalištu i odlično pamćenje pomogli u izvedbi.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.