Autoru Igre prijestolja nije jasno zašto fanovi mrze kraj serije: "Sve je toksično"

Screenshot: Youtube

PISAC George R.R. Martin rijetko daje intervjue, a nedavno se u jednom od rijetkih osvrnuo na završetak serije Igra prijestolja, nastale prema njegovom još uvijek nezavršenom serijalu.

Martinovo legendarno djelo, Igra prijestolja, desetljećima je oduševljavalo književnu, a potom i televizijsku publiku. Barem do posljednje sezone serije. Osma sezona hvaljene serije Igra prijestolja razbjesnila je obožavatelje širom svijeta, koji su je kritizirali zbog ubrzane radnje i nezadovoljavajućeg kraja. Ipak, slavni pisac ne dijeli mišljenje obožavatelja.

"Ne razumijem kako ljudi mogu toliko mrziti nešto što su nekada voljeli. Ako vam se ne sviđa serija, nemojte je gledati. Kako je sve postalo tako toksično?" rekao je Martin u intervjuu za Independent.

Fanovi Igre prijestolja uskoro bi mogli svoje nezadovoljstvo ostaviti iza sebe. Naime, na male ekrane uskoro stiže serija House of the Dragon, nastala prema Martinovoj knjizi Fire & Blood, prequelu Igre prijestolja temeljenom na povijesti obitelji Targaryen.

Nije poznato kada bi mogao završiti iduću knjigu iz serijala

Radnja je smještena 300 godina prije događaja u Igri prijestolja, a Martin je već vidio neke grube rezove epizoda. Za Independent je rekao da ga je gledanje priče o Targaryenima vratilo u trenutak kada je prvi put bio na snimanju prve sezone Igre prijestolja. Prva scena koju je Martin vidio snimljenu bila je kada Arya Stark razgovara s Nedom Starkom dok balansira na jednoj nozi na vrhu stubišta.

"Bilo je čarobno. Bilo je kao: 'Evo mojih likova, oživjeli su.' Govore ono što su rekli. Scena je otprilike onakva kakvu sam je zamišljao kad sam je napisao. Nema ništa slično tome", rekao je slavni pisac.

Ipak, nije dao naznake kad bi obožavatelji mogli u rukama imati novu knjigu iz serijala. Prošli mjesec je dao obožavateljima novosti o sljedećem nastavku Igre prijestolja, kada je na svom blogu otkrio da Vjetrovi zime postaju iznimno velika knjiga.

"Vjetrovi zime bit će velika knjiga. Kako ide, mogli bi biti veći od Oluje mačeva ili Plesa zmajeva, najdužih knjiga u serijalu do sada. Obično kratim i kratim kada završim, ali moram prvo završiti", poručio je Martin obožavateljima.