Bio je najiščekivaniji film 2020. Dvije godine kasnije najomraženiji je na Netflixu

Screenshot: YouTube

KADA je 2020. godine izašao film 365 Days gledatelji su bili oduševljeni. Film je poharao trending na Netflixu, no nastavci su im pokvarili dojam. U travnju ove godine izašao je drugi dio pod nazivom The 365 Days: This Day. Bio je jedan od najiščekivanijih filmova godine, no razočarao je i gledatelje i filmske kritičare.

UPOZORENJE! Tekst može sadržavati spoilere

No na tome nije stalo. Nedavno je izašao i treći nastavak The Next 365 Days, koji konstantno dobiva negativne recenzije. Film je na Netflixu objavljen 19. kolovoza, četvrti je u trendingu na toj streaming platformi u Hrvatskoj, a dosad na temelju 3500 glasova na IMDb-u ima ocjenu 2.7. Isto kao i drugi nastavak.

"Veza Laure i Massima visi o koncu dok pokušavaju prevladati probleme s povjerenjem i ljubomoru, dok uporni Nacho radi na tome da ih razdvoji", opis je trećeg nastavka filma. 

Gledatelji (očekivano) razočarani filmom

"Iskreno, došao sam do 17. minute. Užasna gluma ovdje je najmanja briga. Najveći problem su obmanjujuće poruke koje ovakvi filmovi pokušavaju prenijeti mlađim generacijama. Sramota za Netflix. Da postoji ocjena 0, odabrao bih je", "Doslovno pornić s lošom pričom. Ne znam zašto je Netflix mislio da je dobra ideja snimiti tri filma", "Treš film s užasnom glumom. Ne znam zašto sam ovo uopće gledala i gubila vrijeme", "Trebali su stati na prvom filmu", pišu gledatelji.

 

"Ovo je najgori film koji sam ikada gledala", "Očekivano loše. Pogledala sam samo da vidim može li biti imalo bolje od prethodna dva filma. Ne može. Ne shvaćam zašto postoje tri filma i svaki je tako loš", "Učinite sebi uslugu i nemojte ovo gledati", "Najgori pornić ikada. Bilo je užasno i dosadno. Najgori scenarij ikada", "Nema smislenih dijaloga, loša gluma, pretjerana uporaba pozadinskih pjesama, normaliziranje varanja i afera, potpuno predvidljiv zaplet i vrlo loš scenarij. Mogu greške nabrajati u nedogled", samo su neki od mnogih loših komentara na račun trećeg nastavka.

Filmski kritičari svojim recenzijama pokopali film

Ni filmski kritičari nisu imali riječi hvale za ovaj film. Jessica Kiang napisala je recenziju pod nazivom The Next 365 Days: Samo za mazohiste, ali ne za one seksi. 

"Ovoga puta nije samo zaplet ono što je dosadno. Čini se da su i odjeli za dizajn bili uspavani - odjeća je užasna. (...) Jedini suradnici koji se ne čine potpuno iscrpljeni do kraja ovog filma su oni zaduženi za glazbu", zaključuje Jessica, koja pretpostavlja da treći nastavak nije i posljednji. 

"Slaba je nada da će The Next 365 Days biti posljednji samo zato što se temelji na zadnjoj knjizi, pogotovo s obzirom na to kako završava, na pitanju koje je ostalo u zraku. 'Trebam više vremena', Laura ponavlja više puta. Iako misli na svoju duboku romantičnu dilemu, teško je ne čuti kako govori čeznutljivim glasom računovodstva Netflixa, dok se oni, i samo oni, mole da bi moglo doći još puno 356 Days", napisala je u svojoj recenziji.

Nick Levine napisao je recenziju za NME pod nazivom "Ova erotska trilogija je jebeno grozna". 

"Da, ovaj nastavak je apsolutno smeće i nije ni približno zabavno kao što zvuči. Nevješto režiran od strane Barbare Białowąs i Tomasza Mandesa, koji su također režirali prethodna dva dijela u ovoj groznoj trilogiji navodno erotskih trilera, zamoran je, napet i ispunjen neuvjerljivim seksualnim scenama", piše Levine. 

"Postoji zaplet, iako biste ga mogli napisati na poleđini kondoma. (...) Užasna gluma se ovdje podrazumijeva, premda se Morrone još uvijek uspijeva istaknuti zahvaljujući zamišljenosti i bizarnoj sklonosti da izvikuje određene riječi. Iako redatelji nude scenu seksa svakih desetak minuta tijekom prve dvije trećine filma, neobično su razboriti kada je riječ o prikazivanju upotrebe droga. Iskreno, ovaj film je toliko grozan da trilogija 50 nijansi sive izgleda kao visoka umjetnost", zaključuje Levine.

Jeste li vi pogledali film i što mislite o njemu?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.