Bivši tajnik engleske kraljice otkrio je tko je najbolje glumio Elizabetu II. u Kruni

Screenshot: YouTube/Netflix

DICKIE Arbiter, bivši tajnik za odnose s javnošću, koji je za Elizabetu II. radio od 1988. do 2000. godine, otkrio je koja je glumica najbolje utjelovila englesku kraljicu u Netflixovoj hit-seriji Kruna.

Imelda Staunton, Olivia Colman i Claire Foy glumile su Elizabetu II. u različitim razdobljima njenog života. Sve tri glumice okupile su se u posljednjoj epizodi serije, u kojoj kraljica Elizabeta II. radi pripreme za svoj sprovod.

Screenshot: YouTube/Netflix

Arbiter je pomno pratio sve sezone serije te je na temelju njih zaključio da je samo jedna glumica vjerno prikazala bivšu britansku kraljicu.

U intervjuu za Deadline Arbiter je rekao da nije prepoznao izmorenu ženu koju je glumila Colman, a za Staunton je rekao da je bila previše turobna.

"Ne sjećam se da je kraljica bila turobna i dosadna. Bila je u tmurnom raspoloženju kada bi netko iz obitelji umro ili kada bi morali uspavati jednog od njenih pasa, ali u seriji je cijelo vrijeme utučena i dosadna", prisjetio se bivši tajnik za odnose s javnošću.

Jedna scena u kojoj je glumila Staunton, a koja mu se svidjela, bila je ona u kojoj se Elizabeta II. obraća naciji nakon smrti princeze Diane.

Arbiter je izjavio da mu je najdraža glumica bila Foy te da je ona "briljantno" prikazala mladu Elizabetu u prve dvije sezone serije.

Screenshot: YouTube/Netflix