Božićni filmovi i Daniel Craig: Evo što Hrvati gledaju na Netflixu ovih blagdana

Foto: Press

PO TRENDINGU na Netflixu točno se vidi da je božićno vrijeme. Uz filmske novitete koje su gledatelji Netflixa požurili pogledati, u top deset filmova na trendingu većinom su blagdanski filmovi. Provjerili smo što Hrvati gledaju na Netflixu za vrijeme Božića.

Novi film s Craigom zavladao trendingom

Na prvom mjestu je novi film s Danielom Craigom, Glass Onion: A Knives Out Mystery koji je na Netflix stigao prije tri dana. Film Knives Out 2019. godine neočekivano je postao kino hit pa je vijest o dolasku nastavka izazvala veliko oduševljenje kod gledatelja. 

U nastavku detektiv Benoit Blanc, kojeg glumi Daniel Craig, odlazi u Grčku. Tamo se susreće s novim, zanimljivim likovima te novim misterijem koji treba razriješiti. Uz Craiga, ostatak postave čine poznata glumačka imena, među kojima su i Edward Norton, Janelle Monáe, Kate Hudson i Dave Bautista. Režiju, produkciju i scenarij ponovo potpisuje Rian Johnson.

Na drugom mjestu je božićni film iz 2000. godine, svima dobro poznat - Kako je Grinch ukrao Božić (How the Grinch Stole Christmas). Redatelj filma je Ron Howard, a glasove su posudili, između ostalih, i Jim Carrey, Jeffrey Tambor, Christine Baranski, Bill Irwin i Molly Shannon. Treće mjesto zauzeo je Knives Out.

Lindsay Lohan još je u trendingu

Na četvrtom mjestu nalazi se film Falling for Christmas, u kojemu glumi Lindsay Lohan. Ova romantična komedija objavljena je početkom studenog i svojevrstan je povratak Lindsay na male ekrane. Priča filma je sljedeća: tek zaručena razmažena nasljednica hotela doživi nesreću na skijanju. Pritom izgubi pamćenje te se nađe pod skrbi zgodnog vlasnika vikendice i njegove prerano sazrele kćeri u danima koji prethode Božiću. 

 

Peto mjesto u hrvatskom trendingu pripalo je španjolskom psihološkom trileru God's Crooked Lines redatelja Oriola Paula. Scenarij je adaptacija istoimenog romana Torcuata Luce de Tena iz 1979. godine. Na šestom mjestu je nedavno objavljeni Matilda the Musical, glazbena komedija-drama iz 2022., koju je režirao Matthew Warchus prema scenariju Dennisa Kellyja.

Na sedmom mjestu je još jedan animirani božićni film Scrooge: A Christmas Carol, koji je objavljen ove godine. Glasove su posudili Luke Evans, Olivia Colman, Jessie Buckley i Fra Fee. Osmo mjesto pripalo je također animiranom božićnom filmu Guillermo del Toro's Pinocchio. Film je iz 2022., a režirali su ga Guillermo del Toro i Mark Gustafson prema scenariju del Tora i Patricka McHalea. 

Na devetom mjestu je blagdanski film iz 2006. godine The Holiday u kojemu uloge imaju Cameron Diaz, Jude Law, Kate Winslet i Jack Black. Deseto mjesto trendinga zauzeo je dokumentarni film The Volcano: Rescue From Whakaari. Film sadrži izjave preživjelih i onih koji su ih spasili nakon smrtonosne erupcije vulkana na Novom Zelandu 2019. godine.

Knives Out gleda se diljem svijeta

Trending na Netflixu diljem svijeta je nešto drugačiji. Na FlixPatrolu stoji da je trenutno ovih deset filmova najgledanije u svijetu: Glass Onion: A Knives Out Mystery, How the Grinch Stole Christmas, Guillermo del Toro's Pinocchio, The Big 4, A Not So Merry Christmas, Knives Out, The Volcano: Rescue from Whakaari, A Bad Moms Christmas i The Christmas Chronicles.