David Fincher otkrio kako bi izgledao otkazani nastavak filma Svjetski rat Z

Screenshot: YouTube

SVJETSKI RAT Z bio je uspješan film kad se pojavio u kinima 2013. godine. Na kinoblagajnama zaradio je 540 milijuna dolara.

Film je baziran na istoimenoj knjizi Maxa Brooksa. U njemu UN-ov istraživač Gerry Lane (Brad Pitt) vodi potragu za izvorom pandemije i načinom kako spriječiti njeno širenje. Opasan virus širi se putem ugriza te pretvara ljude u divlje i zlobne zombije.

Ponukani uspjehom originala, Paramount je zatražio nastavak. Drugi dio je trebao biti snimljen pod palicom redatelja prvog dijela Marca Forstera. Međutim različita viđenja priče i neslaganja dovela su do toga da Forster odstupi s mjesta redatelja.

Nakon njega je došao Juan Antonio Bayona, no i on je ubrzo napustio projekt. Paramount se tada okrenuo Davidu Fincheru i gotovo sve je bilo spremno, no tijekom završne faze pretprodukcije 2019. godine film je otkazan.

Brad Pitt vratio bi se ulozi Gerryja Lanea, no na kraju se ništa od toga nije ostvarilo. Fincher je u intervjuu za GQ otkrio kako je otprilike nastavak mogao izgledati, usporedivši ga s HBO-ovim hitom.

"Bio je poput The Last of Us. Drago mi je da na kraju nismo ništa s tim uradili jer The Last of Us ima puno više prostora za istražiti istu stvar. Početak bismo otvorili spomenom parazita. Tako je izgledala i njihova prekrasna uvodna sekvenca u stilu televizijskih emisija Dicka Cavetta i Davida Frosta", rekao je redatelj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.