Disney je tijekom snimanja ovog filma unajmio svjetskog prvaka u igri yo-yo

Screenshot: Youtube/Disney

THE LONE Ranger, vestern iz 2013. godine u kojem glume Johnny Depp i Armie Hammer, prikazuje avanture Tonta (Depp) i Johna Reida (Hammer) i njihovu borbu protiv zlikovaca na američkom Divljem zapadu. Film je režirao Gore Verbinski, a napisali su ga Justin Haythe, Ted Elliott i Terry Rossio.

 

Osim izvanrednih nastupa Deppa i Hammera, zanimljiv aspekt filma bio je i njegov budžet, koji je iznosio između 225 i 250 milijuna dolara. Hammer je otkrio detalj o njegovom trošenju, donosi FandomWire. Naime, značajan dio novca je utrošen na unajmljivanje svjetskog prvaka u igri yo-yo Stevea Browna.

"Snimali smo The Lone Ranger, a Tom Wilkinson je trebao izvesti trik u kojem izvadi džepni sat i okrene ga, a sat se otvori u njegovoj ruci. Bio je to fora trik. Kako su imali gotovo neograničen budžet, rekli su: 'Ajmo dovesti svjetskog prvaka u igri yo-yo'", rekao je Hammer. 

Unatoč tome što je glumac Tom Wilkinson odmah svladao trik, Disneyjeva produkcija je morala nastaviti plaćati Stevea Browna tijekom cijelog procesa snimanja. Unatoč visokoj isplati prvaka, puno veći trošak je otišao na set. Ni prvak u yo-you ni impresivni setovi nisu uspjeli spasiti film, koji je bio promašaj na kinoblagajnama. Zaradio je samo 260.5 milijuna dolara i jedva pokrio troškove snimanja.