Evo kako je Jake Gyllenhaal upropastio snimanje filma vrijednog 26 milijuna eura

Foto: EPA

JAKE Gyllenhaal našao se na meti kritika zbog svog ponašanja tijekom snimanja filma "Suddenly", poznatog i kao "Soudain seuls".

"Suddenly", iz 2023. godine, triler je redatelja Thomasa Bidegaina, snimljen po knjizi "Soudain seuls" koju je napisala Isabelle Autissier. Priča prati par koji pokušava preživjeti na pustom otoku nakon nesreće koja se dogodila na njihovom putovanju iz snova.

Glavne uloge u filmu igraju francuski glumci Mélanie Thierry i Gilles Lellouche. Prije nego što su njih dvoje prihvatili uloge, u filmu su se trebale pojaviti holivudske zvijezde Jake Gyllenhaal i Vanessa Kirby, no do suradnje nije došlo zbog problema tijekom produkcije.

Prema Screen Rantu, francuski časopis Technikart napisao je da je do problema došlo zbog nepredvidivog ponašanja Jakea Gyllenhaala. On se premišljao oko cijelog projekta osam tjedana prije početka snimanja i tražio je da se scenarij prepravi. 

Osim toga, Technikart piše da je Gyllenhaal tijekom probe imitirao naglasak animiranog lika, Pepea Le Pewa, vikao na redatelja i inzistirao da ga vozi auto koji nije crvene ili bijele boje. Poznati glumac bio je također paranoičan zbog covida, pa je tražio od radnika koji su slagali filmski set da spavaju u autima kako ne bi zarazili njega i filmsku ekipu s kojom je dijelio hotel.

To je dovelo do toga da je redatelj nazvao producenta Alaina Attala i rekao mu: "Naše se vizije previše razlikuju. Nećemo početi sa snimanjem u rujnu... Gotovo je, i 26 milijuna eura palo je u vodu!"

Redatelj je opovrgnuo glasine o Gyllenhaalu

No, Bidegain je u nedavnom intervjuu za Variety opovrgnuo glasine i izjavio da je do prekida suradnje došlo zbog kreativnih razlika. Osim što su na filmu trebali raditi kao glumci, Kirby i Gyllenhaal trebali su biti i producenti, a do problema je došlo jer im se nije svidjela zadnja verzija scenarija.

"Kada smo počeli čitati scenarij u istoj sobi, shvatili smo da nemamo istu viziju toga što bi film trebao biti. Tražili su sve više i više promjena. Normalno je raditi promjene na scenariju prije snimanja, ali ovo je bilo drukčije. Svi smo imali drukčije ideje o tome što bi film trebao biti", rekao je Bidegain.

Redatelju se također nije svidjelo što su glumci bili i producenti, jer u Francuskoj redatelji imaju zadnju riječ kada su u pitanju kreativne odluke.

"Jako je čudno iskustvo kada radite s glumcem-producentom koji nema istu viziju kao redatelj. U Francuskoj je redatelj zadužen za pričanje priče te je zadužen za scenarij, dizajn seta itd. Francuska i SAD snimaju filmove na različite načine", dodao je redatelj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.