Ovim glumcima nije se svidio rad na Marvelovim filmovima

Screenshot: YouTube/Marvel

FILMOVI studija Marvel Entertainment obilježili su prošlo desetljeće i oživjeli su karijere brojnim filmskim zvijezdama, poput Roberta Downeyja Jr. i Chrisa Evansa. 

No, neki glumci, koji su igrali bitne uloge u Marvelovim adaptacijama poznatih stripova, kroz godine su izrazili svoje nezadovoljstvo filmovima u kojima su glumili. Časopis Far Out izdvojio je popis najvećih Marvelovih zvijezdi koje su se žalile ili na uvjete tijekom snimanja ili na sami sadržaj filmova. Evo tko je sve završio na popisu.

Ryan Reynolds: X-Men Origins: Wolverine

Ryan Reynolds je više puta izrazio nezadovoljstvo načinom na koji je Deadpool prikazan u filmu X-Men Origins: Wolverine. Popularni stripovski antiheroj, poznat po svojim šaljivim uzrečicama, u filmu je prikazan kao nemilosrdni plaćenik s nadljudskim moćima, koji uopće ne može pričati većinu filma.

Reynoldsa je ova verzija Deadpoola toliko razočarala, da ga je odlučio ubiti u svom filmu Deadpool 2.

Jennifer Lawrence - serijal X-Men

Jennifer Lawrence je u novijim filmovima serijala X-Men utjelovila mutanticu Mystique. Glumica je naglasila kako stvarno voli serijal X-Men, ali ono što je se nije svidjelo bio je cijeli proces prerušavanja u Mystique.

Na setu je čekala po 8 sati kako bi joj vizažisti nanijeli plavu boju za tijelo i šminku za lice. To je značilo da glumica nije smjela ići ni na WC kada je bila prerušena u Mystique i cijeli proces snimanja bio je znatno naporniji.

Edward Norton - The Incredible Hulk

Edward Norton glumio je Hulka u filmu The Incredible Hulk iz 2008. godine. Norton je poznat po tome što se voli imati kreativnu kontrolu nad svojim filmovima, bilo kroz montažu ili prepravljanje scenarija.

Slična situacija dogodila se s Hulkom, gdje je glumac navodno prepravljao cijeli scenarij, ali nikada nije dobio zasluge za svoj rad. Priča se da je to dovelo do sukoba s producentom Kevinom Feigeom, zbog čega je Norton odbio promovirati film. Nakon toga, Norton nije reprizirao ulogu Hulka, a zamijenio ga je Mark Ruffalo.

Brojne holivudske zvijezde - serijal Thor

Serijal Thor našao se na meti kritika brojnih holivudskih zvijezda koje su igrale sporedne uloge u filmovima o Thoru. Anthony Hopkins nazvao je cijelo iskustvo “uzaludnom glumom”, dok je Idris Elba rekao da mu se “slomilo srce” kada se vratio ulozi Heimdalla, nakon što je glumio Nelsona Mandelu.

Isto tako, Christopher Eccleston, koji je glumio negativca, izjavio je da je cijeli proces snimanja Thora “gluma s pištoljem u ustima”. Čak je i Christian Bale, koji je također utjelovio jednog negativca, nazvao snimanje ovih filmova “definicijom monotonije”. 

Natalie Portman, koja glumi Thorovu djevojku, Jane Foster, bila je toliko nezadovoljna Marvelom zbog kreativnih razlika, da je odlučila napustiti franšizu. No, vratila se kako bi snimila film Love and Thunder i tako zaokružila cijelu priču.

Terrance Howard - Iron Man

Prije nego što je Don Cheadle preuzeo ulogu Jamesa Rhodesa, također poznatog kao War Machine, tu je ulogu igrao Terrance Howard. Howard se pojavio u filmu Iron Man iz 2008. godine, a svoju je ulogu trebao reprizirati u nastavku iz 2010. godine. No, razočarala ga je manja plaća, pogotovo kada je čuo da je Robert Downey Jr. dobio povišicu.

Isto tako, kruže glasine da je Howard bio problematičan na setu prvog filma, zbog čega su producenti odlučili smanjiti broj scena u kojima bi se pojavio u drugom filmu.

Jessica Alba – Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

Jessica Alba utjelovila je Sue Storm u filmovima Fantastic Four iz 2004. godine i Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer iz 2007. godine, a gorak okus u ustima ostavilo joj je iskustvo sa seta drugog filma.

Alba je u jednom trenutku trebala odglumiti smrt Sue Storm, ali joj je redatelj Tim Story rekao: “Ovo izgleda prestvarno. Izgleda bolno. Možeš li izgledati ljepše kada plačeš? Plači lijepo, Jessica.” 

Albu je to toliko pogodilo da je skoro odustala od glume. “To me je navelo na razmišljanje: ‘Zar nisam dovoljno dobra? Zar moji instinkti i emocije nisu dovoljni?’... Zatim sam rekla: ‘Više me nije briga za ovaj posao.’”

Kate Mara - Fantastic Four (2015)

Kate Mara utjelovila je Sue Storm u remakeu filma Fantastic Four koji je bio veliki neuspjeh. Glumica je rekla kako nije bila prvi izbor redatelja Josha Tranka za tu ulogu, zbog čega ju je navodno zlostavljao na setu.

Mara je rekla da je jedina dobra stvar sa snimanja bila činjenica da je tamo upoznala svog budućeg muža, Jamieja Bella.

Ben Affleck - Daredevil

Mnogi Marvelovi obožavatelji kritizirali su film Daredevil iz 2003., ali malo tko ga mrzi kao Ben Affleck koji je utjelovio titularnog superheroja. Poznati glumac jednom je prilikom izjavio kako je to jedini film u njegovoj karijeri koji je požalio.
No, glumac je također rekao da ga je nezadovoljstvo Daredevilom kasnije potaknulo da prihvati ulogu Batmana u DC-jevom filmskom svemiru.

Wesley Snipes - Blade Trinity

Wesleyja Snipesa danas najbolje znamo po ulozi Erica Brooksa u trilogiji Blade, no snimanje posljednjeg filma u trilogiji bilo je mučno iskustvo i za Snipesa i za redatelja Davida S. Goyera. Far Out navodi da je Snipes bio nezadovoljan scenarijem i činjenicom da će film režirati Goyer, zbog čega je odbio surađivati.

Glumac je navodno konzumirao marihuanu tijekom snimanja, odbijao se pojaviti na setu i odbijao komunicirati s filmskom ekipom. Goyer se morao osloniti na CGI, statiste i kaskadere kako bi dovršio film. Snipes je čak tužio studio New Line Cinema jer mu plaća nije bila u potpunosti isplaćena, i zato što su glavne kreativne odluke donesene bez njegovog odobrenja.

Mickey Rourke - Iron Man 2

Mickey Rourke je u jednom od najlošijih Marvelovih filmova, Iron Man 2, utjelovio negativca Whiplasha. Poznati glumac inzistirao je na tome da ne želi glumiti jednodimenzionalnog lika i proveo je jako puno vremena pripremajući se za ulogu. Čak je posjetio nekoliko ruskih zatvora i učio je ruski naglasak. 

No, Marvel ga je odbio slušati i izbacio je većinu njegovih scena, zbog čega njegov lik djeluje kao jednodimenzionalni zlikovac. “Ako žele snimati besmislene superherojske filmove, ja ne želim biti dio toga”, izjavio je Rourke jednom prilikom.