Dokumentarac slavnog glumca oduševio gledatelje: "Promijenio mi je život"

Screenshot: Youtube

KORISNICI Netflixa pozivaju ljude da pogledaju novi dokumentarac glumca Jonaha Hilla o mentalnom zdravlju za koji tvrde da im je "promijenio život".

Hill je režirao dokumentarni film Stutz u kojem prikazuje život i karijeru svog terapeuta, doktora Phila Stutza. Kroz niz razgovora, dr. Stutz i Hill istražuju svoje životne priče i mentalno zdravlje, pristup terapiji i Stutzove odnose s pacijentima.

Dr. Stutz jedan je od vodećih svjetskih psihijatara koji je pomogao nizu pacijenata tijekom posljednjih 40 godina, uključujući "vrhunske kreativce i poslovne vođe", tvrdi službeni Netflixov sinopsis. Gledatelji imaju priliku provesti se kroz Stutzove vježbe vizualizacije, poznate kao Alati.

 

Sadržavajući iskrene razgovore dr. Stutza i Hilla o putovanjima na polju mentalnog zdravlja, cilj dokumentarca je progovoriti o mentalnom zdravlju na način koji je razumljiv svima. Film je očito jako dobro prošao kod gledatelja koji ga masovno hvale.

Gledatelj: "Kakav je dar i privilegija terapija"

"Upravo sam pogledao najljepši i najsiroviji film/dokumentarac koji sam ikada gledao. Ako niste gledali film Jonaha Hilla, Stutz, morate ga doživjeti", kazao je jedan korisnik Twittera.

"Dokumentarac Jonaha Hilla s njegovim terapeutom, Stutz, je nevjerojatan. Dva urnebesna, emocionalno razvijena muškarca vode ranjive razgovore pred kamerom. Pokušajte se ne rastopiti. Nevjerojatno", rekla je druga.

"Stvarno mi se svidio novi film Jonaha Hilla, Stutz. Nadam se da će doprijeti do mnogo ljudi. Kakav je dar i privilegija terapija", komentirala je film jedna gledateljica.

"Ako imate sat i pol i ne znate što biste gledali, stavite novi film Jonaha Hilla koji se zove Stutz. Itekako se isplati. O njegovom terapeutu i putovanju poboljšanja vašeg mentalnog zdravlja. Duboko pogađa, neovisno borite li se ili ne", dodao je drugi.

Stutz je izašao tri mjeseca nakon što je Hill najavio da više neće promovirati svoje filmove, uključujući ovaj dokumentarac, kako bi zaštitio svoje mentalno zdravlje jer su mu, kako sam kaže, javni događaji pogoršali napade tjeskobe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.