Film s Matthewom McConaugheyjem trenutno je jedan od najpopularnijih na Netflixu

Screenshot: YouTube/Paramount Pictures

ZABORAVLJENA romantična komedija Kod kuće je najljepše (Failure to Launch) trenutno je drugi najgledaniji film na Netflixu, prema podacima statističke stranice FlixPatrol. Na globalnoj ljestvici gledanosti prestigao ga je samo meksički akcijski film Non Negotiable, a u Hrvatskoj hvaljeni animirani film Puss in Boots: The Last Wish.

O čemu se radi u filmu?

Film Kod kuće je najljepše režirao je Tom Dey, a napisali su ga Tom J. Astle i Matt Ember. Riječ je o jednoj od u nizu uspješnih romantičnih komedija koje su Matthewa McConaugheyja pretvorile u seks-simbol, prije nego što mu je karijera doživjela renesansu.

McConaughey je u filmu utjelovio 35-godišnjeg muškarca, Trippa, koji odbija napustiti roditeljski dom. Njegovi očajni roditelji pokušaju ga se riješiti tako što unajme Paulu (Sarah Jessica Parker), ambicioznu mladu ženu čiji je posao navesti "mamine sinove" da se zaljube u nju, a zatim ih ostaviti jer su nezreli, što im je u konačnici poticaj da napuste roditeljski dom.

No, Paula ubrzo shvaća da Tripp nije kao njeni drugi klijenti - šarmantan je, pun samopouzdanja i ima posao u kojem uživa, pa se polako počinje zaljubljivati u njega.

Sporedne uloge u filmu igraju Zooey Deschanel, Justin Bartha, Bradley Cooper, Terry Bradshaw i Kathy Bates.

 

Reakcije kritičara i obožavatelja

Uz zaradu od 130 milijuna dolara, film Kod kuće je najljepše bio je hit u kinima. No, kritičari ga nisu dočekali s oduševljenjem. Mnogi su pisali da je film osrednji i da ne unosi ništa novo u žanr romantične komedije, zbog čega na Rotten Tomatoesu ima samo 23%.

S druge strane, reakcije prosječnih gledatelja bile su podijeljene. Dok su neki pisali da je film odličan, drugi su pisali da nikada nisu vidjeli tako užasan film.

"Mislim da je ovaj film smiješan i zanimljiv. Puno je bolji od No Hard Feelings koji priča gotovo identičnu priču, ali na dosadan način", napisao je jedan gledatelj. "Istina, u nekim dijelovima filma stvarno su pretjerali, primjerice u onoj velikoj sceni u baru koja se događa pred kraj filma, ali dijalog je dovitljiv i ima puno smiješnih citata."

"Film je u redu, ali traje oko pola sata previše. Glumačka postava je dobra. Nisam previše uživao u onome što sam gledao, ali mi nije bilo ni dosadno", dodao je drugi.

"Ovo nije ni romantika ni komedija - izuzevši onih nekoliko očaravajućih sekundi u kojima se pojavi Zooey Deschanel. Film je tako užasan da se počnete pitati kako nije uništio karijere ovih glumaca", napisao je treći.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.