Gledatelje oduševilo finale hit gangsterske serije koja na IMDb-ju ima ocjenu 8.8

Foto: Press

ZADNJA sezona jedne od najpopularnijih serija na svijetu konačno je dostupna fanovima. Šesta sezona Peaky Blindersa nedavno je objavljena na Netflixu, a društvene mreže krcate su reakcijama gledatelja.

Serija prati ozloglašenu bandu u engleskom Birminghamu početkom 20. stoljeća. Fanovi su dugo čekali na finale.

Oprez! Tekst može sadržavati spoilere

Serija na IMDb-ju ima visoku ocjenu 8.8, a već je ostavljeno mnogo recenzija na posljednju sezonu. Gledatelji najviše hvale glumu glavnog glumca Cilliana Murphyja. 

 

"Od početka do kraja serija ima snažnu priču usredotočenu na glavnog lika, kojeg briljantno glumi Cillian Murphy. Ambijent i glazba približavaju vas likovima. Nije često da serija ima moć to učiniti i natjerati vas da navijate za uspjeh likova iako su nasilni, grubi i nezaustavljivi u svojim ciljevima", glasi jedna recenzija.

"Cillian je nevjerojatan glumac. Ova serija u najmanju ruku ima zvjezdanu postavu. Izgrađena je od nevjerojatne priče i sviđa mi se njezino okruženje. Odjeća je sjajna, glazba, ljudi, radnja, ljubavna priča, čak su i negativci dobro prikazani", "Cillian glumi Tommyja Shelbyja toliko dobro da mislim da nitko drugi nije mogao odraditi bolji posao. Opet ću gledati cijelu seriju", glase komplimenti na račun Murphyja. 

"Ova serija govori sama za sebe. Proizvodi priču koja vas nikada ne iznevjeri i glumu koja se ne može opisati kao ništa drugo osim briljantnost. Priča ima dubinu, izaziva emocije, i dalje je nepredvidljiva i tjera gledatelje da žele više. Teško je proizvesti priču koja istovremeno može privući gledatelja i biti nepredvidljiva s promjenama, što je ovim piscima uspjelo. Ova serija će mi zauvijek biti omiljena", piše u jednoj recenziji na IMDb-ju.

I tviteraši su se raspisali o seriji u posljednjih nekoliko dana.

"Mogu potvrditi da mi je ova serija u top pet svih vremena. Kakva finalna epizoda/serija", "Peaky Blinders je vjerojatno moja najdraža serija svih vremena. Šesta sezona je bila nestvarna. Čuo sam da stiže film. Jedva čekam", "Šesta sezona je vrhunac", "Malo serija uspije doći do šeste sezone i biti hit. Peaky Blinders su to uspjeli", neki su od tvitova.

Šesta sezona se nastavlja nakon što je u petoj sezoni Thomas Shelby, kojeg glumi Cillian Murphy, postao zastupnik u britanskom parlamentu, a planove mu je pokušao uništiti zastupnik sklon fašizmu Oswald Mosley, kojeg je utjelovio Sam Claflin. Posljednja Shelbyjeva scena koju su obožavatelji uspjeli vidjeti je ona u kojoj si uperi pištolj u glavu.

Podsjetimo, serija je s emitiranjem krenula 2013. godine na kanalu BBC Two, a nakon četiri sezone prebačena je na BBC One. Radnja je smještena u vrijeme nakon Prvog svjetskog rata i prati zloglasnu bandu u Birminghamu u Engleskoj. Nakon šeste sezone planiran je i film, a pretpostavlja se da će snimanje započeti 2023. godine.

Inače, Peaky Blinders su svojom popularnošću nametali trendove diljem svijeta, prvenstveno u muškoj modi. Kako je serija napredovala, njihov modni izričaj je rastao, a među najtraženijim pojmovima vezanim za mušku modu na Googleu bili su "Thomas Shelby kapa i čizme".