Gledatelji šokirani obratom u HBO-ovoj hit seriji. Ovo su najjače reakcije tviteraša

Foto: HBO

Oprez! Tekst može sadržavati spojlere!

ČETVRTA sezona serije Succession obara rekorde gledanosti, a treću epizodu, koja je prikazana u nedjelju navečer, gledalo je čak 2.5 milijuna ljudi. Razlog je to što je u toj epizodi došlo do neočekivanog obrata – umro je Logan Roy, najpoznatiji lik serije, kojeg glumi Brian Cox.

 

Epizoda ima dvije paralelne radnje: jedna se odvija na brodu na kojem se slavi vjenčanje Connora Roya (Alan Ruck), na kojem su se okupili njegova braća Kendall (Jeremy Strong) i Roman (Kieran Culkin) i sestra Shiv (Sarah Snook). Druga radnja odvija se u avionu u kojem se nalazi Logan Roy, koji leti za Švedsku kako bi realizirao prodaju obiteljske tvrtke, ali ga izda srce i premine.

Tim povodom portal Variety objavio je intervju s redateljem Markom Mylodom, koji je objasnio kako je jedan od tvoraca serije, Jesse Armstrong, odlučilo da Logan Roy umre u ranoj fazi četvrte, ujedno i posljednje sezone.

"Bilo je to tijekom preprodukcije treće sezone. Tada mi je Armstrong rekao svoju ideju da se smrt Logana Roya treba dogoditi rano u četvrtoj sezoni, u epizodi u kojoj se to ne očekuje, da stvorimo dramu ni iz čega", rekao je Mylod i dodao da je to bila sjajna ideja. 

Gledatelji komentiraju: "Najbolja epizoda ikad"

Brian Cox u razgovoru za Vulture otkrio je da je znao za smrt svoga lika Logana Roya prije početka snimanja, za razliku od većine glumačke ekipe. "Objašnjenje je sasvim očigledno. Serija se zove Succession (op.a. hrv. Naslijeđe). Potreban je leš", izjavio je glumac.

Mnogi su gledatelji ipak ostali šokirani i Twitter su preplavile reakcije. "Tek sam na 10. minuti epizode, što se događa?", "Neka nitko ne priča sa mnom idućih pet do sedam dana", "Kako da idem spavati nakon ovoga?", "Najbolja epizoda ikad", samo su neki od komentara korisnika.

Podsjećamo, četvrta sezona Successiona dobila je brojne pohvale u prvim recenzijama, a kritičari su prve četiri epizode označili kao "jedno od najvećih TV postignuća". Prve tri sezone prikupile su 48 nominacija za Emmy i 13 osvojenih prestižnih televizijskih nagrada, uključujući dvije za najbolju dramsku seriju.