Gledatelji Zmajeve kuće nisu zadovoljni promjenom glumaca: "Ne mogu to prežaliti"

Screenshot: Youtube

ZMAJEVA KUĆA spremna je za veliku promjenu glumačke postave, a vijest se nije baš svidjela nekim obožavateljima.

Nakon tri prikazane epizode spin-off Igre prijestolja pokazao se kao veliki televizijski hit, a gledatelji su se već naviknuli na određene glumce i likove, uključujući Milly Alcock kao princezu Rhaenyru Targaryen. Ali kada se vrijeme radnje sredinom sezone pomakne unaprijed, 22-godišnju glumicu će zamijeniti 30-godišnja Emma D'Arcy kako bi vremenska promjena bila očiglednija.

Isto vrijedi i za lik Alicent Hightower, koju glumi Emily Carey, čiju ulogu će u kasnijim epizodama preuzeti Olivia Cooke. Likovi Leane (Nova Foueillis-Mosé) i Laenor Velaryon (Theo Tate) također će biti zamijenjeni, a njihove uloge će preuzeti glumci Nanna Blondell i John MacMillan.

To je poprilično preslagivanje, ali nažalost, ne može se izbjeći budući da serija mora obuhvatiti tako širok vremenski okvir. HBO je to već objavio u svojim promotivnim materijalima. Neki gledatelji oglasili su se na Twitteru kako bi podijelili svoje nezadovoljstvo, ponajviše u vezi s Milly Alcock, koja je postala miljenica obožavatelja kao princeza Rhaenyra.

"Ipak, jako mi se sviđa trenutna glumica", napisala je jedna osoba na Twitteru uz tužni emotikon. "Milly Alcock kao mlada Rhaenyra Targaryen jedna je od najsavršenijih uloga ikada, nikad to neću prežaliti", dodao je drugi korisnik. "Prava je noćna mora da Milly Alcock napušta seriju", kazao je treći.

Prema riječima tvoraca serije, odluka o zamijeni glumaca donesena je u dosta ranoj fazi razvoja.

"Ljudi koji su doista djeca u ovome su oni koji se mijenjaju. A ljude koji su već odrasli kad ih upoznamo postaramo kroz kosu i šminku, a ponekad glumci promijene glas", kazao je sukreator serije Ryan Condal.

Podsjetimo, Zmajeva kuća je najgledanija premijera neke serije u povijesti HBO-a. Prvu epizodu pogledalo je skoro 10 milijuna ljudi, javljaju američki mediji. HBO-ov konačni zbroj gledatelja uključuje one koji su gledali epizodu na linearnom kanalu, a zatim na zahtjev i na HBO Maxu.