HBO obnovio jednu od svojih najpopularnijih serija za petu sezonu

Screenshot: YouTube/HBO

POPULARNA antologijska serija True Detective obnovljena je za petu sezonu, piše Variety. Na petoj sezoni radit će Issa López, redateljica, scenaristica i izvršna producentica popularne četvrte sezone, nazvane True Detective: Night Country. 

Do obnove je došlo zbog velike popularnosti četvrte sezone kriminalističke serije, koja je došla kraju 18. veljače ove godine. Posljednju epizodu pregledalo je čak 12,7 milijuna korisnika HBO-a, što Night Country čini najpopularnijom ovogodišnjom serijom dostupnom na HBO-u.

 

Četvrta sezona pratila je detektivke Liz Danvers (Jodie Foster) i Evangelino Navarro (Kali Reis), zadužene za slučaj nestanka osmero muškaraca zaposlenih na udaljenoj arktičkoj istraživačkoj stanici na Aljasci. Detektivke brzo doznaju da bi događaji koji su doveli do nestanka znanstvenika mogli biti povezani s jednim slučajem na kojem su radile u prošlosti.

Uz Foster i Reis u seriji su glumili Finn Bennett, Fiona Shaw, Christopher Eccleston, Isabella Star LaBlanc i John Hawkes. Među gostujućim zvijezdama bili su Anna Lambe, Aka Niviâna i Joel D. Montgrand

Budući da svaka sezona serije ima novu glumačku postavu, potvrđeno je da u petoj sezoni nećemo gledati Foster i Reis.

"Od začeća do premijere, Night Country je bila najljepša suradnja i avantura cijelog mog kreativnog života", izjavila je López. "HBO je vjerovao mojoj viziji do samog kraja, a ideja o stvaranju nove inkarnacije serije True Detective, uz Caseyja, Francescu i ostatak tima, ostvarenje je svih snova. Jedva čekam ponovno početi."