Hrpa filmova stiže na Netflix do kraja godine, izvukli smo najzanimljivije naslove

Foto: Press

NETFLIX je u ovoj fazi postojanja gotovo neprohodno mjesto prepuno sadržaja različite kvalitete, a iz dana u dan sve je teže pohvatati sve ono što izdaje i odlučiti isplati li se seriju/film pogledati ili zaobići u širokom luku. 

Uz godišnje budžete namijenjene originalnom sadržaju koji na papiru djeluju kao proračun manje države, streaming div u pripremi ima ogromnu količinu filmova i serija. 

Ovog ćemo se puta koncentrirati na filmove koji će se pojaviti do kraja godine, a treba samo naglasiti da je ovo tek filtrirani dio onoga što su pripremili. 

The Anthrax Attacks (8. rujna)

 

Oskarovac Dan Krauss (Extremiss, The Kill Team), ovog će puta ispričati priču o napadima antraksom koji su se u SAD-u dogodili 2011. Inače, radilo se o jednom od najgorih bioloških napada u povijesti Amerike, a zbili su se samo tjedan dana nakon terorističkih napada 11. rujna.

End of the Road (9. rujna)

Radi se o akcijskom trileru koji prati obitelj koja usred pustinje u Novom Meksiku postaje metom nepoznatog ubojice. Ovo je filmski debi prezaposlene televizijske redateljice Millicent Shelton, a u glavnim su ulogama Queen Latifah, Ludacris i Beau Bridges. 

Drifting Home (16. rujna)

 

Kosuke i Natsume su najbolji prijatelji od djetinjstva, ali njihovo prijateljstvo nađe se u problemima. Tijekom jednog ljeta vraćaju se u staru zgradu koja čeka rušenje, a tu započinje njihova avantura jer kad se probude, postaje im jasno da se nalaze u misterioznom moru i da je započela avantura njihovih života. 

Lou (23. rujna)

Nakon što netko otme mladu djevojku, njezina majka i misteriozna žena iz susjedstva kreću u potjeru za otmičarem, a to se pretvara u avanturu tijekom koje doznaju šokantne tajne iz njihove prošlosti. 

A Jazzman’s Blues (23. rujna)

 

Priča o zabranjenoj ljubavi i 40 godina tajni i laži uz zvuke južnjačkog bluesa. Inače, u svakoj drugoj situaciji ovo teško da bi se moglo pretvoriti u hit, ali radi se o novom filmu provjerenog hitmejkera Tylera Perryja.

Blonde (28. rujna)

Vjerojatno najrazvikaniji film na listi je biografska drama o životu legendarne Marilyn Monroe s Anom de Armas u glavnoj ulozi. Film je utemeljen na romanu Joyce Carol Oates i prati njezinu borbu s time da pomiri osobu kakvom je svi percipiraju i ono što zaista jest. 

Mr. Harrigan’s Phone (5. listopada)

Još jedan film prema kratkoj priči skribomana Stephena Kinga, a ovog puta radnja prati dječaka i njegovo prijateljstvo s povučenim starim milijarderom. Nakon smrti imućnog gospodina Harrigana, dječak otkriva da s njim može i dalje komunicirati putem telefona.

The Redeem Team (7. listopada)

Sportski dokumentarac koji prati američku košarkašku reprezentaciju i njezinu utrku za zlatom na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. U dokumentarcu sudjeluju svi oni koje biste i očekivali, od Dwaynea Wadea i LeBrona Jamesa do Mikea Krzyzewskog. 

The School For Good And Evil (19. listopada)

 

Film prema istoimenim bestselerima Somana Chainanija prate najbolje prijateljice Sophie i Agathu koje se nađu na suprotnim stranama nakon što završe u školi gdje se učenici obučavaju kako bi održali ravnotežu između dobra i zla.

Descendant (21. listopad)

Film dokumentaristice Margaret Brown (The Order of Myths, The Great Invisible) prati njezin povratak u rodni grad Mobile u Alabami kako bi istražila priču o Clotildi, posljednjem poznatom brodu koji je ilegalno preveo robove iz Afrike. 

The Good Nurse (26. listopad)

Redatelj Mindhuntera, dansko-švedske serije The Investigation i scenarist hvaljenog Another Round, Tobias Lindholm, ima novi projekt, a radi se o filmu u kojem glavne uloge imaju Jessica Chastain i Eddie Redmayne. Radnja prati sumnjičavu medicinsku sestru koja nakon neobjašnjive smrti nekoliko pacijenata odluči riskirati vlastiti život kako bi razotkrila istinu.

All Quiet on the Western Front (28. listopad)

Bestseler njemačkog romanopisca Ericha Marije Remarquea dobit će još jednu ekranizaciju, a radnja prati mladog njemačkog vojnika i njegova zastrašujuća iskustva na zapadnom frontu tijekom Prvog svjetskog rata. 

Wendell & Wild (28. listopad)

 

Popularni komičarski dvojac Keegan-Michael Key i sad već izuzetno popularni redatelj Jordan Peele, ponovno udružuju snage u animiranom filmu u kojem glume braću demone koji žele da ih 13-godišnja Kat Elliot prizove u svijet živih.  

Enola Holmes 2 (4. studenog)

Nastavak popularnog filma o sestri braće Holmes stavlja Enolu u novu nezgodnu poziciju. Nakon što je i službeno postala detektivka, uzima prvi slučaj, a radi se o nestanku djevojke. I ovog joj puta u pomoć priskače daleko popularniji brat Sherlock. 

In Her Hands (16. studenog)

Dokumentarni film o Zarifi Ghafari koja je s 26 godina postala najmlađa, ali i jedna od prvih gradonačelnica u Afganistanu. Film prati njezinu borbu za preživljavanje u turbulentnom razdoblju kroz koje prolazi njezina zemlja. Nakon što zapadne sile odluče povući se iz Afganistana, talibani preuzimaju kontrolu, a žene se spremaju za suočavanje s novim i brutalnim tektonskim promjenama. 

My Father’s Dragon (studeni)

Cartoon Saloon je studio animiranog filma koji iza sebe ima čak pet nominacija za nagradu Akademije, a ovog puta dohvatili su se uprizorenja hvaljene dječje knjige autorice Ruth Stiles Gannett, o dječaku koji seli u novi grad i njegovom bijegu od stvarnosti i potrazi za Divljim otokom na kojem se nalazi mladi zmaj kojeg treba spasiti. 

Guillermo Del Toro’s Pinocchio (9. prosinca)

 

Oskarovac Guillermo del Toro po drugi će puta u 2022. ekranizirati klasik Carla Collodija, ali za razliku od klasičnog diznijevskog stila, treba se pripremiti za malo "drugačiji" (i mračniji) pristup priči o drvenom lutku i njegovog želji da postane 

Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths (16. prosinca)

Peterostruki oskarovac Alejandro G. Iñárritu ovog puta bavi se pričom o slavnom meksičkom novinaru i dokumentaristu i njegovom povratku u rodnu zemlju. Običan posjet postaje puno kompliciraniji i izazovniji od onoga što je isprva zamislio, a morat će se suočiti s pitanjima identiteta, uspjeha, smrtnosti, povijesti Meksika i obiteljskim vezama koje dijeli sa suprugom i djecom. 

The Seven Deadly Sins: Grudge Of Edinburgh Part 1 (20. prosinca)

 

Nakon 37 milijuna prodanih primjeraka i gomile nagrada, mega hit The Seven Deadly Sins dobiva i anime film, a radnja prati Tristana, sina Melodiasa i Elizabeth koji nasljeđuje božanske moći uz pomoć kojih može zaliječiti rane i ozljede. No, ta moć ima i drugu, manje pozitivnu stranu.

Glass Onion: A Knives Out Mystery (23. prosinca)

Nastavak neočekivanog hita Riana Johnsona zatiče detektiva Benoita Blanca na putu u Grčku gdje mora riješiti novi slučaj, prepun šarolikih sumnjivaca. 

The Pale Blue Eye (u kinima 23. prosinca, na Netflixu 6. siječnja 2023.)

Redatelj Scott Cooper (Crazy Heart, Black Mass, Out of the Furnace) više je od deset godina pokušavao snimiti ovaj gotički triler, a to mu je napokon pošlo za rukom zahvaljujući suradnji s Netflixom. Radnja se vrti oko serije ubojstava koja su se sredinom 19. stoljeća dogodila na vojnoj akademiji West Point, a u cijelu je priču upleten i mladi kadet Edgar Allan Poe.