Jane Fonda kaže da je ovo jedina pametna odluka koju je donijela u karijeri

Screenshot: YouTube/New Line Cinema

UZ KARIJERU koja je započela 1959. godine, Jane Fonda je jedna od najdugovječnijih holivudskih zvijezda. Dvostruka dobitnica Oscara pojavila se u brojnim hitovima koji su obilježili prošlo stoljeće, a neke od najboljih izvedbi imala je u filmovima Julia, Kineski sindrom (The China Syndrome), Detektiv Klute (Klute) i Povratak kući (Coming Home).

No, nakon što je 1990. godine uzela pauzu od glume, Fonda je polako počela padati u zaborav. U intervjuu za The Hollywood Reporter otkrila je da se odlučila povući iz filmske industrije jer više nije uživala u glumi, prenosi Far Out. 

"Ne znam kakva je situacija s drugim glumcima, ali kada se osjećam loše, ja ne mogu biti kreativna. Tako da sam odlučila otići na 15 godina", izjavila je Fonda.

Brak s producentom Tedom Turnerom i povratak Hollywoodu

Umjesto karijeri, glumica se odlučila posvetiti braku s producentom Tedom Turnerom. Iako je uživala u vremenu koje su proveli zajedno, par se odlučio rastati 2001. godine, nakon čega se Fonda posvetila pisanju memoara.

S vremenom joj se polako počela vraćati želja za povratkom u industriju, a priliku je dobila 2005. godine, kada joj je ponuđena uloga u romantičnoj komediji Za sve je kriva svekrva (Monster-in-Law), u kojoj su glavne uloge igrali Jennifer Lopez i Michael Vartan.

 

"Mislila sam da ponovno mogu pronaći sreću u glumi, pa sam se odlučila pojaviti u filmu Za sve je kriva svekrva, što je bila jedina pametna odluka koju sam donijela u karijeri. Pomislila sam: 'Ljudi će doći gledati ovaj film zbog J.Lo, ali će ponovno otkriti Fondu', i to se dogodilo."

Film je prikazao vezu između uglednog doktora Kevina (Vartan) i šetačice pasa Charlie (Lopez), koji se odluče vjenčati unatoč protivljenju Kevinove majke Viole (Fonda). Naime, Viola je ostala bez ugledne karijere i boji se da će izgubiti i sina, zbog čega pokušava otjerati buduću snahu.

Iako je romantična komedija pokupila brojne kritike, film je bio komercijalni uspjeh, a Fonda je oduševila publiku svojom izvedbom. Film joj je oživio karijeru i ubrzo se pojavila na Broadwayu, u predstavi 33 Variations, koja joj je donijela nominaciju za Tonyja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.