Kontroverzni film o pedofiliji zaradio 50 milijuna dolara, nadmašio i Indianu Jonesa

Foto: Press

JIM CAVIEZEL, glumac kojeg je planetarno proslavila uloga Isusa iz Nazareta u Pasiji Mela Gibsona, snimio je film Sound of Freedom, koji je uz masovnu promociju pušten u američka kina 4. srpnja na Dan nezavisnosti, od kada je, prema pisanju Forbesa, zaradio nevjerojatnih 50 milijuna dolara. Hypeu oko filma pomogao je i sam Gibson, glumac i redatelj koji je već dugo u sukobu s holivudskim glavešinama, pozivajući publiku da vidi film i, kako on to kaže, "shvati u kakvom svijetu živimo". 

Priča ima nekoliko slojeva i nije jedna od onih fikcija za koje morate imati čvrst želudac ili nemati vlastitu djecu da biste je uopće mogli pogledati. Autori tvrde da je film "inspiriran stvarnim događajima". Donose priču o Timu Ballardu, bivšem specijalcu koji u stvarnom životu tvrdi da je pravdi priveo dvjestotinjak online predatora. Međutim, sve ono što se događa oko filma je bizarnije od same priče koju tretira (pa samim tim i zanimljivije).

 

Mišljenja su podijeljena, a Caviezel koristi svaku priliku da zapanjujuće mirnim glasom govori o užasima iz najgore noćne more svakog roditelja.

Najpoznatiji filmski Isus nedavno je nastupio i u zagrebačkoj Areni, gdje je u sklopu Molitvenog dana tvrdio da "svjetska elita, poglavito ona koja dominira Amerikom, koristi djecu za lanac pedofilije" te spominjao adrenokrom, kako on tvrdi, "drogu svih droga", odnosno "droge mladosti".

>>U Arenu došao tip iz Pasije koji širi sulude teorije o "drogi mladosti"

O čemu se radi u filmu?

Tim Ballard (glumi ga Jim Caviezel) je agent operacije Underground Railroad, čija je specijalnost online pedofilija u SAD-u. Spašava dječaka od iskorištavanja u lancu trgovine ljudima, ali saznaje da osmogodišnjak ima i sestru Rocio, koja je još uvijek u ropstvu.

Njih dvoje otac je odveo na casting za talente u zabavljačku industriju, ostavio ih sa skauticom u hotelskoj sobi, a kada se vratio za par sati u hotel - zatekao je praznu prostoriju. Tim se uskoro nađe u Kolumbiji i formira tim s američkim veleposlanstvom i lokalnom policijom kako bi spasio Rocio i drugu djecu od trgovine ljudima, koja se na izoliranom otoku drže u seksualnom ropstvu. 

Reference na Epsteinov otok su više nego jasne, a u samu promociju filma uključio se i pravi Tim Ballard, koji u nebrojenim intervjuima na YouTubeu tvrdi da je "godinama svjedočio slučajevima gdje se djeca širom svijeta otimaju". 

Američka publika je hipnotizirana Zvukom slobode, ponajviše jer je film isproduciran po obrascima klasične priče o superherojima. Film je u kinima gledaniji od posljednjeg nastavka iz serijala Indiana Jones te je postao neočekivani ljetni filmski hit koji je ukrao mjesto na tronu filmovima velikih studija. 

Na IMDB-ju zasad ima ocjenu 8.4.