Kritičari hvale posljednju sezonu HBO-ove hit serije: "Čeljust će vam biti na podu"

Screenshot: Youtube

Četvrta sezona Successiona dobila je brojne pohvale u prvim recenzijama, a kritičari su prve četiri epizode označili kao "jedno od najvećih TV postignuća".

Posljednja sezona HBO-ove uspješnice počinje nakon događaja u finalu treće sezone, gdje je Tom Wambsgans (Matthew Macfadyen) dojavio Loganu Royu (Brian Cox) o planu braće i sestara Roy da spriječe Waystara Royca da se spoji s GoJom. Dok im tvrtka izmiče iz ruku, Kendall (Jeremy Strong), Shiv (Sarah Snook) i Roman Roy (Kieran Culkin) moraju nastaviti kovati urotu protiv svog oca u neprestanoj borbi za moć.

"Prodaja medijskog konglomerata Waystar Royco tehnološkom vizionaru Lukasu Matssonu sve je bliže. Izgledi ove seizmičke prodaje izazivaju egzistencijalnu tjeskobu i obiteljske podjele među Royevima dok se spremaju za to kako će njihovi životi izgledati nakon što se posao zaključi", stoji u sinopsisu sezone.

 

"Čeljust će vam biti na podu nakon gledanja ove sezone"

"Moćne izvedbe klana Roy nude blistavi majstorski prikaz emocija koje se natječu s godinama očajničke žudnje za odobravanjem obiteljskog patrijarha. Svaki odjel iza glumačke postave je na vrhuncu, od redovitog redatelja Successiona Marka Myloda do skladatelja Nicholasa Britella", piše IGN.

U recenziji s pet zvjezdica Empire piše: "Zaboravite 'vepra na podu'. Čeljust će vam biti na podu nakon gledanja ove posljednje sezone. Ako se standard prve četiri epizode održi, sigurno je u konkurenciji da se ubroji među najveća TV postignuća."

Slična pozitivna recenzija Collidera glasi: "Četvrta sezona Succession priča kohezivniju priču nego ikad prije, sa svim nitima koje se lijepo isprepliću. Rezultat je sezona koja je još privlačnija od svojih prethodnika, ostavljajući vas da pratite svaku riječ brzog dijaloga."

Entertainment Weekly također je seriju zasuo pohvalama: "Razumljivo propitivanje Jesseja Armstronga o disfunkciji najbogatijih i obitelji zatrovanoj moći preuzima neke impresivne rizike bez žrtvovanja dinamike karaktera koja ga čini tako duboko zadovoljavajućim."

Prve tri sezone Successiona prikupile su 48 nominacija za Emmy

Četvrta sezona premijerno će biti prikazana 26. ožujka, a kreator Jesse Armstrong otkrio je ranije da će to biti zadnja sezona serije i rekao za New Yorker: "Postoji obećanje u naslovu serije. Nikada nisam mislio da ovo može trajati zauvijek. Kraj mi je uvijek nekako bio prisutan u mislima. Od druge sezone pokušavam razmišljati: Je li to sljedeća, ili ona poslije, ili je to ona poslije?"

Prve tri sezone Successiona prikupile su 48 nominacija za Emmy i 13 osvojenih prestižnih televizijskih nagrada, uključujući dvije za najbolju dramsku seriju.