Kritičari o novom filmu Johna Krasinskog: Većinu vremena ne znamo što se događa

Foto: Press

PRISTIŽU prve kritike za komediju-dramu Imaginarni prijatelji (eng. If), koju je režirao i za koju je scenarij napisao John Krasinski. Iako se Krasinski publici u ulozi redatelja predstavio filmom Mjesto tišine (eng. A Quiet Place), nedavno je svjetsku premijeru imala i ova obiteljska komedija-drama.

Radnja filma prikazuje priču o djevojčici Bei (Cailey Fleming) koja otkriva da može vidjeti imaginarne prijatelje drugih ljudi koje oni, zbog toga što su odrasli, više ne vide. Bea, uz pratnju Cala, kojeg u filmu glumi Ryan Reynolds, odlazi u avanturu kako bi imaginarne prijatelje, poznate kao If, opet povezala s njihovim ljudima.

U filmu se pojavljuju poznata glumačka imena koja su dala glasove imaginarnim prijateljima, poput Stevea Carella, Phoebe Waller-Bridge, a uz njih u filmu se pojavljuju i Fiona Shaw, Louis Gossett Jr., Catharine Daddario i drugi glumci.

Kritičari film ocijenili s 49, a publika s 88 posto na Rotten Tomatoesu

Film je svjetsku premijeru u kinima imao prošlog tjedna, a od 16. svibnja prikazuje se i u mnogim hrvatskim kinima. Početno oduševljenje pričom i trailerom, koji je prikazan u prosincu prošle godine, ne poklapa se s recenzijama kritičara. Prema recenzijama kritičara na Rotten Tomatoesu, njih 141, film je ocijenjen s 49 posto. Međutim, film se očito svidio publici koja ga je na temelju više od 500 recenzija ocijenila s visokih 88 posto. 

Film nije ostavio dobar dojam na Michaela Phillipsa iz Chicago Tribunea, koji je napisao: "IF nas podsjeća kako se određeni elementi, poput šarma, duhovitosti i emocionalnog takta, ne mogu smisliti i dodati u narativ, već moraju biti prirodni". 

Valerie Complex iz Deadline Hollywood Dailyja napisala je: "IF nije bio dovoljno dobar da zadrži moju pažnju. Kako će onda zadržati pažnju djeteta 104 minute?"

Još jednu negativnu recenziju napisala je i Kate Erbland iz IndieWirea. "Većinu vremena ne znamo što se događa, a što je još gore, ne znamo kako se osjećati zbog toga, bez obzira na godine. To je puno više od puke greške."

Međutim, nisu svi kritičari napisali negativne recenzije o filmu.

Frank Scheck iz Hollywood Reportera smatra da je film "osvježavajuća promjena u odnosu na toliko obiteljskih filmova za koje se čini da se nitko nije trudio dok su ih snimali".

Kritičarka Kelechi Ehenulo iz Empire Magazinea o filmu je napisala: "Film je daleko od savršenog, ali kada započne, Reynolds i Fleming ovu emocionalnu avanturu čine dovoljno zabavnom."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.