Kritičari tvrde da je ovaj film o umjetnoj inteligenciji najbolji ove godine

Screenshot: YouTube

FILM The Creator novi je znanstveno-fantastični film koji stiže u kina 29. rujna. Radnja se odvija u budućnost gdje traje rat između čovječanstva i umjetne inteligencije. Joshua (John David Washington), bivši specijalni agent, zadužen je da ulovi i ubije stvoritelja napredne umjetne inteligencije koji je u međuvremenu smislio oružje kojim bi uništio svakoga.

Osim Washingtona, u filmu glume Gemma Chan, Ken Watanabe, Madeleine Yuna Voyles, Allison Janney i Strugill Simpson. Redatelj filma je Gareth Edwards (Godzilla, Rogue One). Na scenariju je također radio Edwards, uz pomoć Chrisa Weitza (Gospodin i gospođa Smith, Rogue One).

Kritičari su već imali priliku pogledati film i ne samo da ga smatraju najboljim filmom godine, već ga svrstavaju uz bok nekim od najboljih znanstveno-fantastičnih filmova poput Terminatora 2 i Aliena.

 

"The Creator je remek-djelo i jedan od najboljih filmova godine. Pogađa vas na toliko razina, pogotovo jer je riječ o umjetnoj inteligenciji koja je trenutno vruća tema. Gareth Edwards odradio je fenomenalan posao u privlačenju publike. Madeleine Yuna Voyles mora biti u igri za Oscara", tvrdi Joseph Deckelmeier.

"Ovo morate pogledati"

"The Creator je zapanjujuće dobar. Prema mom mišljenju, najbolji film godine i najbolji znanstveno-fantastični film godinama unazad. Gareth Edwards doista impresivno preokreće očekivanja instinktivne, dirljive i kreativne priče o čovječanstvu. Iskreno, svidjelo mi se. Ovo morate pogledati", jasan je Brandon Davis.

"Impresioniram sam time što je Gareth Edwards učinio u The Creatoru. Napravio je originalan znanstveno-fantastični film u vremenu kad je nemoguće napraviti originalne filmove ovakve razine. Film ostvaruje rezultate na više razina. Apsolutno pogledajte ovaj film u kinima", piše Steven Weintraub.

Vrhunska kinematografija

"Gareth Edwards se vratio i bolji je nego ikad. The Creator je nevjerojatno kinematografsko iskustvo. Dirljiva priča s nevjerojatnim vizualima i sjajnom glumačkom postavom. Jedno od najboljih iznenađenja ove godine", komentar je kritičara na The Hollywood Handleu.

"The Creator je svjež pogled na podžanr znanstvene-fantastike, ljudi protiv umjetne inteligencije. Zanimljiv je, potiče na razmišljanje i ispunjen nevjerojatnim izvedbama. Greg Fraser i Gareth Edwards još jednom su nadmašili sebe. Ovo obavezno pogledajte na velikom platnu", piše Joshua Terry.

"Vizualno, The Creator je fenomenalan. Ako želite pratiti kinematografa u usponu, onda je to Oren Soffer. Ovaj film kadar za kadrom je zapanjujuć", tvrdi Perri Nemiroff.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.