Kultni horor koji je Christiana Balea lansirao među zvijezde dobiva remake

Screenshot: YouTube/Lionsgate Films

FILMSKI studio Lionsgate Films radi na remakeu kultnog psihološkog horora Američki psiho (American Psycho) iz 2000. godine koji je režirala Mary Harron, prenosi ScreenGeek.

Originalni film bio je adaptacija istoimenog romana koji je napisao Bret Easton Ellis. Radnja Američkog psiha prati investicijskog bankara s Wall Streeta Patricka Batemana koji je danju uspješan poslovni čovjek, a noću traženi serijski ubojica.

Remake bi trebao biti moderna interpretacija djela, smještena u današnje vrijeme, za razliku od originala koji je smješten u 80-e. No studio još nije odabrao scenariste, tako da bi se ovi detalji mogli promijeniti.

Osim što je bio kritički i komercijalni uspjeh, Američki psiho zaslužan je i za lansiranje Christiana Balea među najtraženije holivudske glumce. Zanimljiva je činjenica da Bale nije ni bio prvi izbor za ulogu Patricka Batemana, ali vrata su mu se otvorila nakon što je Leonardo DiCaprio odlučio da ipak ne želi glumiti u filmu.

Uspjeh filma doveo je do nastavka nazvanog Američki psiho 2, u kojem su glavne uloge igrali Mila Kunis i William Shatner. Kunis je u filmu utjelovila studenticu kriminalistike koja ubija svoje kolege s predavanja. No pisac originalnog serijala, Bret Easton Ellis, odbacio je taj nastavak i izjavio da nema nikakve veze s Američkim psihom.

Prema portalu World of Reel, Lionsgate Films planira snimiti i remake filma Mrtva zona (The Dead Zone), koji je režirao David Cronenberg, a u kojem glavnu ulogu igra Christopher Walken.