Meryl Streep je za lika kojeg je glumila u ovoj drami rekla da joj je najsličniji

Foto: Press/EPA

SVAKI glumac ima omiljenu ulogu ili onu za koju smatra da je bio najbolji u njoj. Za oskarovku Meryl Streep to je bila uloga koju je glumila u drami Silkwood redatelja Mikea Nicholsa iz 1983. godine.

Kako prenosi Far Out, slavna glumica je ovu ulogu istaknula kao onu koja joj je bila "najbliža". Naime, lik Karen Silkwood, kojeg je Streep glumila u filmu, najsličniji je njezinom karakteru i životnoj priči.

"Mislim da mi je Karen sličnija više nego bilo koji drugi lik kojeg sam glumila. Odrasla sam u malim gradovima, radila za malu plaću i neko vrijeme živjela u komuni u Vermontu, u kojoj nitko nije imao novca ni znao čije su stvari čije, baš kao u Kareninom kućanstvu. Osjećala sam da smo dosta slične. Postoji još jedna stvar po kojoj smo slične. Ako umrem, nitko neće znati kakva sam bila zapravo, i to je istina", rekla je Streep u jednom intervjuu, prenosi Far Out. 

U Silkwoodu, Streep je glumila Karen, kemijsku tehničarku i sindikalnu predstavnicu koja je postala zabrinuta zbog sigurnosnih rizika koji bi potencijalno mogli proizaći iz rada u nuklearnom postrojenju. Karen je pristala svjedočiti kako bi otkrila opasnost, a potom nestala pod misterioznim okolnostima.

 

Slavna je glumica 1984. godine za ulogu u Silkwoodu bila nominirana za Oscara u kategoriji najbolje glavne glumice, ali je te godine pobijedila Shirley MacLaine za ulogu u filmu Vrijeme nježnosti (Terms of Endearment).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.