Michael Douglas je samoprozvani stručnjak za intimne scene. Otkrio je svoju tajnu

Foto: EPA

MICHAEL Douglas (78) je u kasnim '80-ima i ranim '90-ima doživio nevjerojatan uspjeh kao vodeća figura holivudskih erotskih trilera. Osvrćući se na svoju karijeru, s nostalgijom se prisjetio kontroverznog filma koji je odigrao ključnu ulogu u oblikovanju njegova umjetničkog puta.

Govoreći o filmu Sirove strasti, Douglas je samoga sebe nazvao stručnjakom za intimne scene. To je pokazao i u filmovima kao što su Fatalna privlačnost i Razotkrivanje.

"Ponosan sam na činjenicu da je, kroz moju povijest sa ženama u filmu, većina njih dala svoje najbolje izvedbe", rekao je pa se prisjetio uvježbavanja intimnih scena sa svojom kolegicom Sharon Stone za Sirove strasti.

"Proba je ključ uspješno izvedenih intimnih scena u filmovima. Scene borbe zahtijevaju koreografiju, a tako je i ovdje važno postupno razraditi pokrete. Glumci uspostavljaju ritam i postupno pojačavaju tempo", pojasnio je.

Douglas je također istaknuo važnost poštovanja svojih kolega pa je otkrio da bi prethodno s njima komunicirao, osigurao da im je ugodno i tražio ih pristanak za sve što smo vidjeli na ekranima. Jasna komunikacija uključivala bi raspravu o određenim radnjama, kao što su postavljanje ruku na određene dijelove tijela i ljubljenje.

Michael Douglas primio je počasnu Zlatnu palmu na otvorenju ovogodišnjeg 76. filmskog festivala u Cannesu. Riječ je o nagradi kojom mu je odano priznanje za izniman doprinos filmskoj industriji.