Millie Bobby Brown htjela je odustati od glume nakon što je izgubila ovu ulogu

Foto: EPA

MILLIE Bobby Brown, zvijezda Stranger Thingsa i Enole Holmes, u emisiji The Tonight Show With Jimmy Fallon pričala je o iskustvu zbog kojeg je skoro odustala od glumačke karijere, piše Collider.

Prije nego što je dobila ulogu Eleven u Netflixovoj hit seriji Stranger Things, Brown se pojavljivala u gostujućim ulogama u serijama kao što su NCIS i Modern Family. Mlada glumica otkrila je da je u to vrijeme išla na brojne audicije, ali rijetko je dobivala uloge. Posebno ju je pogodilo iskustvo iz 2015. godine kada je bila na audiciji za ulogu Lyanne Mormont u HBO-ovom hitu Igra prijestolja.

"Mislim da sam bila jako obeshrabrena zbog odbijanja. To je nešto što svima govorim, ova industrija je puna svakodnevnog odbijanja", prisjetila se Brown. "Onda sam otišla na audiciju za Igru prijestolja, i ni tamo nisam dobila ulogu. U tom trenutku sam pomislila: 'Ovo je jako teško.' Stvarno sam htjela tu ulogu."

Bella Ramsey u ulozi Lyanne Mormont Screenshot: YouTube/HBO

Bella Ramsey proslavila se ulogom u Igri prijestolja

Umjesto Brown, ulogu Lyanne Mormont utjelovila je Bella Ramsey, kojoj je ta uloga zauvijek promijenila karijeru.

Ramsey je brzo postala favoritkinja obožavatelja zbog svoje izvedbe u Igri prijestolja, zbog čega je godinama kasnije dobila ulogu Ellie u HBO-ovoj igranoj adaptaciji videoigre The Last of Us.

Premda nije uspjela dobiti ulogu Lyanne Mormont, Brown nije trebala dugo čekati da se probije u svijetu glume. Nešto manje od godinu dana nakon neuspješne audicije, mlada se glumica prvi put pojavila u Stranger Things. Uspjeh Netflixove serije otvorio joj je brojna vrata i doveo do lukrativnog ugovora sa streaming servisom.

Millie Bobby Brown uskoro ćemo moći gledati u filmu Damsel, koji su režirali Joe i Anthony Russo, redatelji Osvetnika: Završnice (Avengers: Endgame). Damsel će biti dostupan na Netflixu od 8. ožujka.