Morbius se vratio u kina zbog memova, pokazao se kao još veći promašaj nego prvi put

Screenshot: Youtube

NAKON šokantno lošeg kino otvaranja u travnju Sony je odlučio ponovno vratiti film Morbius u kina, a njihov potez se pokazao još katastrofalnijim nego prvi put. 

Film u kojem Jared Leto glumi smrtno bolesnog biokemičara koji se pretvara u vampirskog antijunaka, filmski kritičari i obožavatelji su naprosto pokopali, a Morbius na Rotten Tomatoesu ima mizernih 17 posto pozitivnih ocjena. Nije trebalo dugo da se online zajednica uključi u ismijavanje filma, s čitavim nizom memova temeljenih na Morbiusu koji su objavljivani na društvenim mrežama.

 

Leto se čak i sam uključio u zabavu, pa je tako podijelio video u kojem se pretvara da čita scenarij za izmišljeni nastavak It's Morbin' Time. Je li popularnost memova imala veze sa Sonyjevom odlukom da film ponovno pusti u kino distribuciju tijekom vikenda, još nije poznato.

Ipak, ono što je poznato jest da se Morbius pokazao kao još veći neuspjeh u drugom krugu prikazivanja, zaradivši samo 300 tisuća dolara u 1037 kina. Kako navodi Forbes, to znači da je zaradio samo 289 dolara po kinodvorani. Film je dosad zaradio 73.6 milijuna dolara, što nije strašno, ali ni blizu dovoljno s obzirom na njegov budžet od 75 milijuna dolara. 

Korisnici Twittera jedva su dočekali Morbiusov drugi neuspjeh kako bi mu se dobro izrugali na popularnoj društvenoj mreži.

"Morbiusova dvostruka propast je jedini znak koji sam vidio u prošlom desetljeću da se kapitalizam može pobijediti voljom naroda", napisao je jedan korisnik, dok je drugi dodao: "Mogli su spasiti Morbiusa od drugog neuspjeha da su samo dodali rečenicu 'It's Morbin' Time' u film."

Drugi su iskoristili priliku da progovore o tome što im se ne sviđa u filmu, uključujući i jednog korisnika koji je komentirao: "Morbiusovi problemi kao filma stoje u činjenici da je bljutav i loše napisan, gluma i CGI su jedine stvari koje valjaju u filmu."