Morgan Freeman rekao da mu je uloga u filmu iz 1989. najvažnija u karijeri

Foto:EPA/Screenshot:Youtube

MORGANA Freemana gledali smo u mnogim filmovima, kao što su Iskupljenje u Shawshanku, Sedam, Kolekcionar, Lucy, Majstori iluzije, Svemogući Bruce i drugi filmovi, ali ni za jednu od ovih poznatih uloga slavni glumac nije rekao da mu je bila najvažnija u karijeri. 

Glumca su jednom prilikom tijekom intervjua za IGN pitali da izdvoji najvažniju ulogu u svojoj karijeri. Freeman je odgovorio da je riječ o povijesnoj ratnoj drami Rat za slavu (Glory) iz 1989. godine, prenosi Far Out Magazine. 

"Imao sam veliko poštovanje prema tom filmu dok smo ga snimali. Još uvijek ga imam. To mi je tako važan film jer prikazuje dio američke povijesti o kojem je malo ljudi znalo", rekao je tada glumac za IGN.

Radnja filma smještena je u razdoblje Građanskog rata u Americi, a prati prvu dobrovoljnu crnačku pukovniju, koja se borila za Sjever. Film je nastao u režiji Edwarda Zwicka, a među glavnijim likovima su Robert Gould Shaw (Matthew Broderick) i Cabot Forbes (Cary Elwes) kao voditelji pukovnije, John Rawlins (Morgan Freeman) kao narednik koji je ujedinio trupe i Trip (Denzel Washington) kao odbjegli rob koji utjelovljuje nesalomljivi duh 54. pukovnije Massachusettsa.

 

Film je moguće posuditi ili kupiti na Amazonu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.