Na HBO je stigao film koji ima gotovo 100 posto na Rotten Tomatoesu

Screenshot: Youtube

NA HBO-u će se premijerno prikazati film koji je prošle godine osvojio publiku i kritičare. Riječ je o filmu pod nazivom Are You There God? It's Me, Margaret, koji se temelji na jednoj od najpopularnijih knjiga spisateljice Judy Blume.

Ova obiteljska drama s elementima komedije prati odrastanje djevojčice Margaret. Radnja je smještena u 1970-e godine, a prati Margaret i njezinu obitelj koja se iz New Yorka preselila u predgrađe New Jerseyja. U toj promjeni, 11-godišnja Margaret će se morati naviknuti na novu okolinu, pronaći nove prijatelje, suočiti se s adolescencijom, dečkima i menstruacijom. 

Dok proživljava sve te velike životne promjene, Margaret se nalazi između dvije vjere. Majka joj je kršćanka, a otac židov, no svoju kćer nisu odgajali ni u jednoj vjeri. U jednom trenutku, Margaret dobije želju poistovjetiti se s jednom od tih vjera i za domaću zadaću odluči istražiti vjerska uvjerenja ljudi. No, osim tuđih uvjerenja, Margaret na ovom putovanju zapravo upoznaje samu sebe.

Glavne uloge u filmu imaju Rachel McAdams, Kathy Bates, Abby Ryder Fortson i Benny Safdie. Film će se premijerno prikazati u petak 9. veljače na streaming-servisu.

Radnja filma temelji se na istoimenom djelu spisateljice Judy Blume iz 1970. godine, koji je izazvao veliku pozornost temama koje obrađuje. Ova spisateljica bila je poznata po temama koje su izazivale negativne reakcije kod desnice, poput tinejdžerskog seksa, anksioznosti, puberteta, menstruacije i sličnih tema. 

Desetljećima je bila na meti raznih kršćanskih organizacija i desno orijentiranih političara, koji njezine romane nisu smatrali primjerenima. No, unatoč svemu tome, ova je knjiga postala bestseler i nakon adaptacije oduševila mnoge koji su pogledali film. 

Adaptacija ima gotovo savršene rezultate na Rotten Tomatoesu

Oduševljenje kritike i publike jasno je vidljivo i prema rezultatima na Rotten Tomatoesu, gdje film ima gotovo savršene rezultate. Na Tomatometeru je ocijenjen s 99 posto od kritičara, a ocjena publike je nešto manja, ali i dalje impresivna, 95 posto. 

"Savršeno odabrani glumci u ovoj inteligentnoj adaptaciji koja nježno balansira između humora i ljubavi", napisao je Brian Viner iz Daily Maila. S njime se slaže i Deborah Ross iz The Spectatora, koja je napisala da je ovo "šarmantan, topao, nježan i savršen film, puno bolji od bilo čega drugoga što je nedavno gledala".