Najpoznatiji Liottin lik je stvarni mafijaš: "Zahvalio mi je što ne izgleda kao ološ"

Screenshot: Youtube

NEDAVNO preminuli glumac Ray Liotta ostat će zapamćen po ulozi u kultnom gangsterskom filmu Martina Scorsesea Goodfellas, a njegov lik mafijaša Henryja Hilla bio je stvarna osoba. 

Liotta je ranije otkrio da je nakon što je završio Goodfellas sreo Hilla na ručku i bio iznenađen onim što je imao za reći. Henry Hill je umro 2012., a između 1955. i 1980. bio je povezan s njujorškom mafijaškom obitelji Lucchese prije nego što je postao doušnik FBI-a. 

Hillovo cinkanje rezultiralo je s 50 osuda, uključujući i onu za člana mafije Paula Varija i njegovog suradnika Jamesa Burkea. Tijekom svoje "karijere" u obitelji Lucchese, Hill je sudjelovao u zloglasnoj pljački Lufthanse 1978., kada je 5.87 milijuna dolara ukradeno s Lufthansinog teretnog terminala u zračnoj luci Kennedy.

Također je sudjelovao i u skandalu s namještanjem košarkaških utakmica na koledžu u Bostonu 1978. godine, udruživši snage s dvojicom kockara iz Pittsburgha kako bi potaknuo igrače da sudjeluju u prevari. Umro je u Los Angelesu 2012. od srčane bolesti dan nakon svog 69. rođendana 12. lipnja.

Govoreći za The New York Post 2020. godine Liotta je rekao da ga je kontaktirao Hill, koji je rekao da bi "volio sjesti i razgovarati". Kad se par sreo u restoranu Jerry's Deli u Los Angelesu, Hill je rekao Liotti "Hvala što nisi učinio da izgledam kao ološ!", prenosi Unilad.

"Rekao sam: Ozbiljno? Jesi li vidio film? Varao si svoju ženu, dilao si drogu kad ti je ekipa rekla da to ne radiš. Pitao sam se što ga je navelo da misli da nije prikazan kao ološ. Bila je to zanimljiva perspektiva koju ljudi imaju o sebi", ispričao je Liotta. Glumac je u intervjuu također otkrio da Scorsese nije želio da se sastane s Hillom prije snimanja. 

"Nije me bilo briga na ovaj ili onaj način. Mislim da se bojao da će možda promijeniti priču ili manipulirati stvarima. Uopće nisam razgovarao s njim, a nisam ni osjećao potrebu zbog slušanja snimki koje mi je Nick dao s intervjuima s Henryjem za knjigu", rekao je Liotta misleći na knjigu koautora Goodfellasa Nicka Pileggija Wiseguy: Life in a Mafia Family, koja opisuje Hillov život. 

Liotta je preminuo u snu u Dominikanskoj Republici gdje je 26. svibnja snimao Dangerous Waters, a za sobom je ostavio kćer Karsen i zaručnicu Jacy Nittolo, s kojom se zaručio 2020. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.