Nakon što je šokirao publiku u Saltburnu, Barry Keoghan glumit će u ratnom filmu

Screenshot: Youtube

GLUMAC Barry Keoghan, kojeg je publika prije nekoliko mjeseci gledala u Saltburnu, radit će na novom filmu. Keoghan bi trebao imati glavnu ulogu u drami Johana Rencka pod nazivom Amo Saddam.

Nadolazeći film prikazuje posljednje dane Saddama Husseina, s Keoghanom koji će glumiti američkog vojnika kojemu je zapovjeđeno da čuva bivšeg diktatora prije suđenja i pogubljenja. Priča u filmu inspirirana je i prilagođena prema knjizi The Prisoner in His Palace: Saddam Hussein, His American Guards, and What History Leaves Unsaid pisca Willa Bardenwerpera.

Filmom se želi istražiti složeni odnos između vojnika i diktatora

Knjiga pruža detaljan prikaz 12 američkih vojnika koji su bili odgovorni za čuvanje Husseina tijekom suđenja za zločine protiv čovječnosti, prenosi Movie Web. Osim Rencka u ulozi redatelja, radnju iz knjige u scenarij za film pretvorila je Darby Kealey.

Film ima za cilj istražiti složen odnos koji se razvija između američkog vojnika i Saddama Husseina u šest mjeseci prije pogubljenja. Kako prenosi Movie Web, redatelj Renck izrazio je želju predstaviti autentičan prikaz Bagdada iz 2006. godine. Radnja će biti smještena u Camp Victory, bazu okupacijskih snaga u Iraku. Renck opisuje film kao mješavinu žanrova i stilova, uključujući elemente rata i horora. 

Trenutno nije poznato kada započinje snimanje ni kada je očekivano prikazivanje u kinima ili na streaming-servisima.