Netflix je objavio dokumentarac o zavjeri zbog koje gledatelji sumnjaju u sve

Screenshot: Youtube/Netflix

Ako volite dokumentarne serije, na Netflix je stigla American Conspiracy: The Octopus Murders. Radnja prati misterioznu smrt novinara Dannyja Casolara dok istražuje navodnu zavjeru pod nazivom The Octopus, koja povezuje krađu špijunskog softvera, neriješena ubojstva i velike skandale 20. stoljeća.

Serija od četiri epizode isprepliće istraživačko novinarstvo, zločin i zavjeru, a redatelj Zachary Treitz i fotoreporter Christian Hensen uspjeli su otkriti neke nove detalje o Casolarovoj smrti. Naime, Casolaro je otputovao u Virginiju kako bi se susreo s nepoznatim izvorom, a potom je pronađen mrtav u hotelskoj kadi. Vlasti su rekle da je riječ o samoubojstvu, ali upozorenja koja je primao i o kojima je obavijestio obitelj dovela su do sumnje oko toga tko je zapravo odgovoran za njegovu smrt.

 

Iako je stigla na Netflix tek ovoga tjedna, American Conspiracy: The Octopus Murders već se svrstala na treće mjesto najgledanijih serija u Hrvatskoj. Iza serije stoji isti tim koji je stvorio izvrstan dokumentarac Wild Wild Country.

"Ono što se dogodilo Dannyju, ali i meni i Christianu, upozorenje je za sve", izjavio je redatelj Treitz.

Gledatelji se ne mogu zasititi ove serije, a na X-u pišu da bi je svatko trebao pogledati.

"Serija nije dramatična, ali je suluda. Obavezno je pogledajte", "Nakon ovoga, sumnjam u sve",  neki su od komentara gledatelja.

Kritičari Rolling Stonea seriju su opisali riječima: "Radnja je iznad većine pravih krimića, estetski, a posebno tematski."