Nicolas Cage kaže da je ovaj podcijenjeni film jedan od najboljih u njegovoj karijeri

Screenshot: YouTube/Paramount Pictures

NICOLAS Cage se u nedavnom intervjuu prisjetio podcijenjene psihološke drame Između života i smrti (Bringing out the Dead), za koju tvrdi da je jedan od najboljih filmova u njegovoj karijeri, prenosi Screen Rant.

Drama iz 1999. godine bazirana je na istoimenom romanu Joea Connellyja, a režirao ju je slavni Martin Scorsese. Film prati depresivnog bolničara Franka Piercea (Cage), koji pati od depresije i nesanice jer ga progone tragične nesreće koje viđa na poslu.

"Da, volim taj film i mislim da će izdržati test vremena. Nedavno sam ga ponovno pogledao", izjavio je Cage. "Stvarno vjerujem da je to jedan od mojih najboljih filmova. U to vrijeme bio sam između Zmijskih očiju (Snake Eyes) i Nacionalnog blaga (National Treasure) i mislio sam da je to najneobičniji stil snimanja filmova."

 

"To je valjda bio najapstraktniji film Martina Scorsesea, a i moj. Ali mislim da su ga ljudi krivo shvatili. Film je reklamiran kao nekakav akcijski ili avanturistički film jer sam tada radio na avanturističkim filmovima", dodao je glumac. "E pa, film nije bio takav. To je bila bolna analiza lika iscrpljenog bolničara, bazirana na jako dobroj knjizi Joea Connellyja. No, film je bio neshvaćen i mislim da bi mogao dobiti novi dašak života kada postane dostupan u visokoj rezoluciji."

Loša marketinška kampanja, koju spominje Cage, dovela je do toga da je film zaradio samo 16.8 milijuna dolara, što nije bilo ni približno dovoljno da pokrije troškove budžeta od 32 milijuna dolara.

Unatoč komercijalnom neuspjehu, film Između života i smrti smatra se kritičkim uspjehom. Na Rotten Tomatoesu ima 73%, a uz to je pokupio pohvale najpoznatijih kritičara.

"Gledanjem Između života i smrti, zapravo gledanjem gotovo bilo kojeg Scorseseovog filma, podsjećamo se da nas filmovi mogu dirnuti žustro i duboko", napisao je kritičar Roger Ebert.