Objavljeni dijelovi tajnih zapisa Alana Rickmana, evo što je pisao o Harryju Potteru

Screenshot: YouTube

TAJNI memoari koje je pisao pokojni glumac iz Harryja Pottera, Alan Rickman, otkrili su zašto je odlučio nastaviti glumiti Severusa Snapea nakon što mu je dijagnosticiran rak prostate, piše Unilad. 

Rickman je u filmovima Harry Potter glumio od 2001. do 2011. godine, a u 26 svezaka dnevnika koje je počeo pisati 1992. godine dokumentirao je detalje o svojoj karijeri i privatnom životu. 

Prethodno je najavljeno da će dnevnici pod naslovom Madly Deeply: The Diaries of Alan Rickman biti objavljeni u listopadu, ali odlomci koji su objavljeni tijekom prošlog vikenda otkrili su njegovo iskustvo igranja uloge Snapea. 

"Harry P. kreće"

U njima se Rickman prisjeća trenutka kada je prihvatio ulogu u Harryju Potteru 23.8.2000. godine. "U 18:30 ugurao sam se u auto i odvezao do Siene kako bih stigao u Il Campo prije mraka. U baru sam oko 20 sati nazvao LA i rekao 'ok' Harryju Potteru", napisao je. 

"Ne osjećam ništa prema HP-u", napisao je idućeg dana i dodao: "To me stvarno uznemiruje, ili je to zato što čitam Martinovo Amisovo Iskustvo koje iscrtava život."

Glumac je 21.9.2000. godine opisao kao dan kada "Harry P. kreće". Glumio je u četiri filma ove franšize prije nego što mu je dijagnosticiran rak prostate. 

Dijagnoza mu je potvrđena prije produkcije filma Harry Potter and the Order of the Phoenix. Tada je odlučeno da je najbolja opcija da mu se u potpunosti ukloni prostata, a zahvatu je bio podvrgnut u Medicinskom centru Sveučilišta Vanderbilt u Nashvilleu, u Tennesseeju. 

"Odradi to do kraja, to je tvoja priča"

"Ovo je kao filmski set. Ništa ne izgleda stvarno. Ne sjećam se ničega osim tog lijeka protiv bolova u sobi za oporavak. Pažljivi, brižni ljudi", opisao je u dnevniku svoje stanje nakon zahvata. 

30.1.2006. godine prihvatio je ulogu u petom nastavku Harryja Pottera. 

"Senzacija nije ni uzlazna ni silazna. Argument koji pobjeđuje je onaj koji kaže - odradi to do kraja, to je tvoja priča", objasnio je svoju odluku da nastavi glumiti Snapea. 

Opisao je i kako se osjećao dok je snimao peti nastavak. "Shvaćam da čim odjenem Snapeov kostim i stavim prsten, nešto se dogodi. Postaje strano biti brbljav, nasmijan, otvoren. Lik me sužava, steže. To nisu dobre kvalitete na filmskom setu. Nikada nisam bio manje komunikativan s ekipom. Srećom, Dan (Radcliffe) tu ulogu ispunjava s lakoćom i šarmom. I mladošću", napisao je 12.4.2006. godine. 

Rickman je završio svoju ulogu Snapea, a njegovo posljednje pojavljivanje bilo je u filmu Harry Potter and the Deathly Hallows, u 2. dijelu, u kojem njegov lik umre. Sam glumac preminuo je 2016., pet godina nakon završetka serijala o Harryju Potteru.