Otkriveno tko je bio inspiracija za glavnog lika Netflixove hit odvjetničke drame

Foto: Press

PRIJE nešto manje od mjesec dana na Netflixu je objavljena serija The Lincoln Lawyer, koja je brzo skočila na vrh trendinga na toj streaming platformi. 

Serija prati uzbudljiv kalifornijski život odvjetnika Mickeyja Hallera (Manuel Garcia-Rulfo), temeljenog na glavnom junaku serije romana američkog autora kriminalističke proze Michaela Connellyja.

Mickey u prvoj sezoni dobije slučaj ubijenog kolege koji uključuje visokoprofilno suđenje bogatašu za ubojstvo žene i ljubavnika, za koje tvrdi da ih je našao mrtve u spavaćoj sobi. Popularnost ove serije narasla je zbog mnogo nepredvidivih zapleta i drame.

 

Connelly, autor romana prema kojem je rađena serija, otkrio je da je lik nastao na temelju njegovog poznanika odvjetnika. Riječ je o Davidu Ogdenu, odvjetniku iz Los Angelesa koji je preminuo prije dvije godine. Također, inspiracija za lik Mickeyja, poznatijeg kao "odvjetnik iz Lincolna", bio je i Dan Daly. On je odvjetnik s Floride i također dugogodišnji poznanik autora. 

"Kada se Connelly doselio u Trampu 2001., pozvao sam ga na piće s kolegama nakon posla. Kako to obično biva među odvjetnicima koji završe dnevna ročišta, na piću smo uglavnom razgovarali o slučajevima koji su nas dopali. Michael je sve upijao, a u jednom trenutku krenuo je pisati bilješke na salvetu", ispričao je Daly za strane medije.

Daly kaže da njegov rad nije identičan onome prikazanom u seriji, ali da se pojavljuju neki elementi iz njegove karijere. Primjerice, glavni lik Haller obožava raditi iz automobila jer, kako je objašnjeno u seriji, tako lakše razmišlja.

"Zapravo nema ništa čudno u tome da netko obavlja posao iz automobila. Prije nekoliko godina uzeo sam slučaj u Fort Myersu te sam svaki dan vozio iz Trampe. Sate u automobilu uvijek sam koristio za posao. Slušao sam snimke svjedoka, obavljao pozive. Nije bilo puno praznog hoda i dosade u tim vožnjama", objasnio je Daly.