Ovaj film je bio inspiracija za Netflixovu najgledaniju seriju

Screenshot: Youtube/Netflix

NETFLIXOVA adaptacija One Piecea je trenutno najgledanija serija na Netflixu i uspjela je srušiti rekorde koje su postavili Stranger Things i Wednesday. Osim toga, sa sigurnošću možemo reći da je ovo jedna od najuspješnijih igranih adaptacija neke mange, pogotovo na Netflixu koji se nije proslavio serijama Death Note i Cowboy BeBop, također baziranima na popularnim mangama. 

Kreator One Piecea Eiichiro Oda godinama nije vjerovao da je njegovo djelo moguće adaptirati u filmskom ili televizijskom formatu, a prema MovieWebu, na Netflixovu ponudu je pristao samo zato što je imao kontrolu nad cijelim kreativnim procesom i zato što ga je inspirirao jedan film iz 2001. godine. Riječ je o sportskoj komediji Shaolin Soccer, koju je režirao Stephen Chow. 

 

Shaolin Soccer prati šest šaolinskih redovnika koji su napustili svoj hram nakon što su postali majstori kung fua. Unatoč svom talentu, oni nisu uspješni u promoviranju kung fua široj publici, sve dok jedan od njih ne primijeti povezanost između borilačkih vještina i nogometa te odluči sa svojom braćom sudjelovati u nogometnom natjecanju.  

"Kada sam počeo raditi na One Pieceu, mislio sam da nema smisla crtati mangu koja bi kasnije mogla dobiti igranu adaptaciju", izjavio je Oda. "Ali kada sam pogledao film Shaolin Soccer, izgledao mi je kao da je netko oživio svijet mange."

Iako su specijalni efekti u filmu Shaolin Soccer zastarjeli po današnjim standardima, akcijske sekvence u filmu su jako slične scenama borbe u raznim mangama, pa tako i u One Pieceu. Odi je to bilo dovoljno da ga uvjeri da je moguća vjerna adaptacija One Piecea. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.