Ovaj zastrašujući novi horor nazivaju "prokletim djetetom" Get Outa i Hereditaryja

Screenshot: Youtube

ZASTRAŠUJUĆI novi horor naziva se "prokletim djetetom" filmova Hereditary i Get Out, a kritičari upozoravaju gledatelje da se pripreme na "izazovno" i "potresno" iskustvo.

Film Men, za koji scenarij i režiju potpisuje Alex Garland, prati Harper (Jessie Buckley) koja se povlači sama živjeti na selo nakon tragične smrti svog supruga. Nada se da je u prelijepoj engleskoj prirodi pronašla mjesto za izlječenje, ali čini se da je netko ili nešto iz okolne šume uhodi.

"Ono što počinje kao tinjajući strah postaje potpuno oblikovana noćna mora, nastanjena u njezinim najmračnijim sjećanjima i strahovima u grozničavom novom horor filmu vizionarskog filmaša Alexa Garlanda (Ex Machina, Annihilation)", stoji u sinopsisu filma.

Uoči njegove premijere na filmskom festivalu u Cannesu, kritičari su ga imali priliku pogledati na posebnoj projekciji, a svoja početna razmišljanja podijelili su na Twitteru i u ranim recenzijama. Brojni filmski kritičari složili su se da je Men daleko od filma koji se jednostavno gleda.

"Men Alexa Garlanda je prokleto dijete Hereditaryja i Get Outa. Intelektualna, nadrealna horor alegorija s jako zajebanim trećim činom. Pogledajte ga s nekim i isplanirajte kavu ili koktele da biste se poslije posvađali oko njega", rekao je scenarist, filmski kritičar i podcaster C. Robert Cargill.

"Men Alexa Garlanda bit će još veći pokretač razgovora nego Annihilation ili Ex Machina, ali pretpostavljam da će biti mnogo manje slaganja oko toga što se događa. Intenzivan je, kompliciran, izazovan i duboko potresan. To će u najmanju ruku naljutiti ljude", komentirala je Tasha Robinson s Polygona.

"Obitava u nadrealnom i uistinu čudnom, istodobno reflektirajući svakodnevne traume koje muškarci nanose ženama. Ne mogu to izbaciti iz glave", rekla je kritičarka Kimber Myers koja je zaključila da je film Men "iskonska noćna mora".

"Mogu potvrditi da nikad nisam vidio ništa slično filmu Men Alexa Garlanda. Duboko očaravajuće i zastrašujuće istraživanje tuge, krivnje i rodne dinamike – hrabar pristup koji zahtijeva moćne glumce poput Jessie Buckley i Roryja Kinneara", komentirao je film Perri Nemiroff iz Collidera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.