Ove glumice su trebale utjeloviti Ženu mačku prije nego što su izgubile ulogu

Screenshot: Youtube/Warner Bros.

SELINA Kyle, poznata kao Žena mačka, pojavljuje se u DC-jevim stripovima o Batmanu još od 1940. godine, a njen lik su dosad utjelovile brojne holivudske glumice. 

Žena mačka je u početku bila negativka, a kasnije je postala antiheroj i Batmanov glavni ljubavni interes. Ona je uz Jokera jedan od najčešćih sporednih likova u adaptacijama Batmana. Prva Žena mačka je bila glumica Julie Newmar u seriji Batman iz 1966., a u filmskoj adaptaciji su je zamijenile Eartha Kitt i Lee Meriwether. 

U ulozi Žene mačke imali smo priliku gledati i Michelle Pfeiffer, Casey Elizabeth Easlick, Halle Berry, Anne Hathaway, Camren Bicondovu, Lili Simmons i Zoë Kravitz, koja je glumila u najnovijem filmu o Batmanu, redatelja Matta Reevesa. Osim njih, još neka poznata lica su se borila za ovu ulogu, prema Screen Rantu. U nastavku donosimo 10 glumica koje su skoro utjelovile Ženu mačku.

Annette Bening - Batman se vraća

Foto: EPA

Annette Bening je prvotno trebala glumiti Selinu Kyle uz Michaela Keatona u filmu Tima Burtona Batman se vraća, iz 1992. godine. Međutim glumica je morala odustati od snimanja zbog trudnoće, što je šokiralo produkcijski tim koji je već napravio kostim i masku po njenoj mjeri. Dijelove tog kostima je nosila Michelle Pfeiffer, koja se relativno kasno pridružila snimanju, ali je danas jedna od najbolje zapamćenih Žena mačaka. 

Madonna - Batman se vraća

Foto: EPA

Madonna je tijekom intervjua s Jimmyjem Fallonom otkrila da žali što je odbila neke glumačke uloge tijekom svoje karijere. Glumica je rekla da joj je ponuđena uloga Žene mačke u Batman se vraća. "Žao mi je što sam odbila ulogu Žene mačke… Bila je to prilično zanimljiva uloga", izjavila je Madonna.

Keira Knightley - Vitez tame: Povratak

Foto: EPA

Zvijezda Pirata s Kariba je bila jedna od mnogih poznatih glumica koje su pozvane na audiciju za Selinu Kyle u Vitezu tame Christophera Nolana. Ulogu je na kraju dobila Anne Hathaway, a Knightley se otad nije pojavila ni u jednom filmu o superherojima.

Jessica Biel - Vitez tame: Povratak

Foto: EPA

Nakon što je stekla slavu ulogama u filmovima Teksaški masakr motornom pilom iz 2003. godine i Blade: Trojstvo, Jessica Biel je također odabrana kao jedna od glumica za ulogu Žene mačke u Vitezu tame. Iako Biel nije dobila ulogu, 2012. joj je bila prilično plodna godina jer je glumila u filmovima The Tall Man, Total Recall, Hitchcock i Playing for Keeps.

Gemma Arterton - Vitez tame: Povratak

Foto: EPA

Gemma Arterton je nakon uloge u filmu James Bond: Zrno utjehe postala jedna od najtraženijih glumica početkom 2010-ih, stoga ne čudi da je bila razmatrana za ulogu Seline Kyle. Iako nakon toga nije glumila u mnogim blockbusterima, filmovi kao što su The Voices, Their Finest, Vita & Virginia, The King’s Man, također su joj donijeli veliki uspjeh.

Olivia Wilde - Vitez tame: Povratak

Foto: EPA

Olivia Wilde trenutno ima uspješnu karijeru kao redateljica, producentica i glumačka zvijezda, a prije više od deset godina je skoro glumila Selinu Kyle u Vitezu tame. Iako glumica naposljetku nije dobila ulogu, kasnije je surađivala s DC-jem jer je posudila glas Lois Lane, u animiranom filmu iz 2022. godine DC League of Super-Pets.

Sarah Michelle Gellar - Žena mačka

Foto: EPA

Sarah Michelle Gellar, poznata po ulozi u seriji Buffy: Ubojica vampira, trebala je glumiti u Warner Brosovom spin-offu Žena mačka. Taj projekt se kasnije pretvorio u film Žena mačka iz 2004. godine, koji je dobio užasne ocjene, a glavnu ulogu je igrala Halle Berry.

Carla Gugino - Batman v Superman: Zora pravednika

Foto: EPA

Carla Gugino često surađuje s redateljem Zackom Snyderom, kao što smo mogli vidjeti u filmovima Čuvari i Sucker Punch. Glumica je trebala utjeloviti Ženu mačku u filmu Batman v Superman, ali Snyder je na kraju odlučio da se taj lik neće pojaviti u filmu.

Eiza González - The Batman

Foto: EPA

Eiza González je bila u utrci za ulogu Seline Kyle u The Batmanu Matta Reevesa. Zvijezda filmova Vozač i Alita: Anđeo borbe otkrila je da je bila slomljena kad je saznala da njena audicija nije rezultirala ulogom u filmu. Iako nije dobila ulogu, njena karijera je još uvijek u usponu, a 2022. se pojavila u filmu Hitna pomoć, redatelja Michaela Baya. 

Ana De Armas - The Batman

Foto: EPA

Ana De Armas je odabrana kao glumica koja je trebala utjeloviti Selinu Kyle i bila je favorit obožavatelja Batmana, ali ulogu je na kraju dobila Zoë Kravitz. Njena popularnost je porasla u posljednjih par godina, a mogli smo ju gledati u filmovima James Bond: Za smrt nema vremena i Nož u leđa.