Ove knjige su idealan poklon za Božić

Foto: Press

Sigurni smo da niste jedna ili jedan od onih koji upravo stoje u beskonačnom redu na nekoj blagajni, kudeći sebe što poklone nisu kupili ranije. Ako ipak jeste, a k tome vam nedostaje ideja, evo nekih novih knjiga kojima ćete razveseliti čitatelje različitih ukusa. Ovo je ujedno i posljednji članak ove godine u kojem predstavljamo novitete, a vama ostaje da uživate u njihovu čitanju.

Pisma Djeda Božićnjaka – J. R. R. Tolkien

Više od trideset godina prije objavljivanja Prstenove družine, Tolkien je započeo drukčiju spisateljsku vježbu. U njoj nije bilo ni hobita ni Međuzemlja. Od 1920. autor je igrao ulogu Djeda Božićnjaka i svake godine pisao božićna pisma svojoj djeci. Tolkien je to nastavio raditi više od dvadeset godina, ali tek je 1976. javnosti predstavljena zbirka te korespondencije.

Neka su pisma prilično kratka - Djed Božićnjak ima jako mnogo posla, na što stalno podsjeća djecu - ali neka su cjelovite i uzbudljive priče. Gotovo sva pisma sadrže poruke i opaske njegova prijatelja i pomoćnika Velikog Sjevernog Medvjeda, koji jako loše piše, ali ima dobro srce.

Dijamantno oko – Kate Quinn

Lipanj 1941. Mila Pavličenko, samozatajna studentica povijesti, priprema svoj završni rad, radi kao knjižničarka i odgaja svog petogodišnjeg sina. No Hitlerova invazija na Ukrajinu i Rusiju odvodi je nekim drugim putem. Mila se iz marljive studentice preobražava u smrtonosnu snajperisticu - neumoljivu lovkinju na naciste koja uskoro dobiva nadimak Gospođa Smrt.

Kad nakon tristotog pogotka postaje slavna, nacionalna junakinja, Mila nevoljko odlazi s krvavog bojišta Istočnog fronta jer je šalju u Ameriku, na turneju dobre volje, kako bi prikupila podršku za borbu protiv okupatora. Mila se odjednom nađe usamljena u potpuno drugačijem, blistavom svijetu Washingtona - sve dok joj neočekivano prijateljstvo s prvom damom Eleanor Roosevelt i sudrugom snajperistom ne pruži priliku za novu sreću.

Pita moja mama imate li jedno jaje – Tisja Kljaković Braić

U nezaboravnoj hit-slikovnici Tisje Kljaković Braić splitsko susjedstvo oživljava na najzabavniji mogući način! Mala Nastja, znatiželjna poput svih djevojčica, neprestano upada u razne avanture!

S Nastjom upoznajemo najboljeg solinskog policajca Milu Gnua, pjevača Jolu Čaglja, koji se upravo doselio u zgradu, koku Anđelu, koju je tako stislo da više nije mogla nesti jaja, ljenjivca Božidara Božu Linčinu i mnoge druge osebujne životinjske likove. Smijeh je zaista najbolji lijek, a Pita moja mama imate li jedno jaje urnebesna je slikovnica koja će nasmijati do suza cijelu obitelj!

Gost iznenađenja – Nita Prose

Molly Gray mlada je žena s iznimnim talentom za čišćenje i pravilno ponašanje. Unatoč svim preprekama s kojima se u životu suočila, uspjela je ostvariti svoj san i postala je glavna sobarica u veličanstvenom Hotelu Regency Grand. Baš u trenutku kad svoj život može opisati kao savršen, J. D. Grimthrope, svjetski slavan pisac krimića, padne mrtav na pod hotelske čajane.

Kad detektivka Stark, Mollyna stara protivnica, krene istraživati piščevu smrt, vrlo brzo postaje jasno da je riječ o ubojstvu. Dok smrt slavne osobe prijeti uništenju besprijekorne hotelske reputacije, Molly zna da ona krije ključ koji bi mogao raskrinkati ubojicu. No on je zakopan duboko u njezinoj prošlosti…

Troje – Valerie Perrin

Suosjećajno, ali iskreno i neumoljivo, gradeći svojim prepoznatljivim stilom slojevitu priču o djetinjstvu i odrastanju, smještenu u različita razdoblja tijekom tri desetljeća, Valérie Perrin pripovijeda o troje prijatelja, o njihovim životnim izborima, prijateljstvu i ljubavi, boli i gubitku, nadama i obećanjima.

Kao i u velikom svjetskom hitu Svježa voda za cvijeće, i u ovom romanu majstorski isprepleće sudbine svojih pomno razrađenih likova. Prenoseći nam njihove složene emocije, hrabro ponire u neslućene dubine životne stvarnosti, otkrivajući nesmiljenu prolaznost vremena.

Ljubav, sloboda i samoća – Osho

U knjizi Ljubav, sloboda i samoća renesansni čovjek ezoteričnih tradicija Osho istražuje dubine ljudskih odnosa, otkrivajući tajne istinske ljubavi. Razotkriva nam kako ljubav može procvjetati kad svaki pojedinac pronađe svoju unutarnju neovisnost, ističući da prava ljubav postoji tamo gdje su sloboda i nevezanost.

Putovanje kroz stranice ove knjige donosi ne samo razumijevanje ljubavi već i otkrivanje slobode i radosti u vlastitoj samoći. Spremite se za transformaciju - Osho će vas potaknuti da istražite sebe, oslobodite se ograničenja i uđete u svijet gdje sloboda znači biti istinski svoj, a samoća postaje oaza vlastite snage. 

Božićna priča – Charles Dickens

O ovom novom izdanju bezvremenskog klasika već smo pisali. Jedna od najboljih božićnih priča svih vremena zaslužuje svoje mjesto u svakoj kućnoj biblioteci