Ovi poznati glumci su skoro poginuli tijekom snimanja filmova

Foto: EPA

POSAO glumca se na prvu ruku može činiti glamuroznim, ali ne dolazi bez svojih opasnosti. Uzbudljive akcijske sekvence koje gledamo na velikim platnima izvode glumci i kaskaderi, koji trpe doživotne posljedice ako nešto pođe po krivu. Iako opasnije scene obično izvode iskusni kaskaderi, ponekad na njima rade i glumci, kako bi scene izgledale što realističnije. U nastavku donosimo popis glumaca koje je kaskaderstvo skoro koštalo glave.

Jackie Chan - Božji oklop

Jackie Chan je u svojoj dugoj karijeri akcijskog junaka doživio brojne ozljede, ali najgora mu se dogodila tijekom snimanja Božjeg oklopa, i to u Zagrebu. Glumac je trebao skočiti na granu, što mu je uspjelo iz prve, ali glumcu se nije svidjela scena pa ju je odlučio ponoviti, piše MovieWeb. Tijekom drugog pokušaja glumac je ponovo skočio na granu, ali ovaj je put ona pukla pod njegovom težinom. Pao je s visine od nekoliko metara i lupio glavom o kamen, zbog čega mu se komad lubanje zabio u mozak. Chana su zračnim putem prebacili u bolje opremljenu bolnicu, gdje je hitno operiran. Operaciju je preživio, ali je zauvijek ostao bez sluha na jednom uhu i na lubanji ima udubinu od udarca. 

Michael J. Fox - Povratak u budućnost 3

Gotovo smrtonosno iskustvo tijekom snimanja kaskaderske scene dogodilo se Michaelu J. Foxu u filmu Povratak u budućnost 3. Fox glumi Martyja McFlya, koji putuje natrag u 1885. godinu kako bi spasio svog mentora Doca od smrti. Iako je Fox tijekom većeg dijela snimanja imao dvojnika za kaskaderske scene, Fox je odlučio da ga neće koristiti za krupne kadrove. U jednoj sceni McFly je trebao biti obješen, a Fox je visio toliko dugo da se gotovo ugušio. Na njegovu sreću, najgore se nije dogodilo i mogao je nastaviti sa snimanjem.

Aaron Paul - Na putu prema dolje

 

Aaron Paul je imao gotovo smrtonosno iskustvo kao rezultat pogreške prilikom snimanja kaskaderske scene na setu popularne kriminalističke drame Na putu prema dolje. Serija je puna realističnih scena nasilja, koje su morali izvoditi glumci. U jednoj od takvih scena Aaron Paul je tijekom tučnjave trebao biti bačen na staklena vrata. Scena nije prošla dobro, a on je ostao zaglavljen u lošem položaju dok su ga udarali. Paul je više puta povikao da prekinu snimanje jer je zaista ozlijeđen, ali svi članovi ekipe su mislili da samo improvizira za scenu. Ekipa je na kraju shvatila da je Paul zaista ozlijeđen, ali bilo je prekasno. Hitno je odveden u bolnicu s potresom mozga i oteklim okom, sa strahom da bi se ozljede mogle zakomplicirati. Srećom, Paul se u potpunosti oporavio od incidenta i nastavio je sa snimanjem.

Jason Statham - Plaćenici 3

Jasona Stathama je nesreća snašla prilikom snimanja filma Plaćenici 3, kada se skoro utopio. Statham je vozio kamion od tri tone velikom brzinom tijekom scene potjere, kada su kočnice vozila odjednom otkazale. Situacija je bila smrtno ozbiljna jer se kamion strmoglavio u more s visine od 60 metara i zabio u stijene. Statham je imao sreće što nije nosio tešku opremu kao neki drugi glumci i da su vrata vozila bila uklonjena prije snimanja kaskaderske scene. Glumac je trenirani ronilac, pa je svoje vještine iskoristio za bijeg - skočio je iz kamiona prije nego što se potopio i otplivao je na obalu.

Tom Cruise - Posljednji samuraj

Tom Cruise je skoro umro tijekom snimanja filma Posljednji samuraj. Cruise je poznat po tome što inzistira na izvođenju kaskaderskih scena kako bi bile što realističnije. U filmu Posljednji samuraj, Cruise je gotovo bio obezglavljen kada je kaskaderska scena pošla po zlu. Dok je jahao mehaničkog konja, trebao se zaustaviti prije nego što bi mač zamahnuo prema njegovoj glavi. Međutim, mehanizam se nije zaustavio, a Cruisea je spasila brza reakcija njegovog japanskog kolege Hiroyukija Sanade.

Johnny Depp - Usamljeni osvetnik

Johnny Depp je imao bliski susret sa smrću tijekom kaskaderske scene u kojoj je sudjelovao u filmu Usamljeni osvetnik. Dok je tijekom scene jahao konja, Depp je izgubio ravnotežu i pao. Konj ga je zatim pregazio, što je lako moglo rezultirati njegovom smrću. Srećom, konj ga je samo malo nagnječio, a glumac je i dalje bio dobre volje nakon nesreće.

Dylan O’Brien - Labirint: Lijek smrti

Zadnja na popisu je motociklistička nesreća koju je Dylan O’Brien doživio tijekom snimanja filma Labirint: Lijek smrti. Glumac se srušio s motora i zadobio brojne ozljede koje uključuju potres mozga i smrskane kosti lica. O’Brien je nakon nesreće bio u rizičnom stanju i morao je proći mnoge operacije kako bi se oporavio. Glumca je nesreća toliko traumatizirala da je umalo odustao od glume.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.