Ovo je film za kojim je legendarna Audrey Hepburn najviše žalila

Screenshot: YouTube/Paramount Pictures

AUDREY Hepburn, ikona elegancije iz Zlatnog doba Hollywooda, imala je iznimnu karijeru koja je ostavila neizbrisiv trag na filmsku umjetnost. Rođena u Belgiji 1929. godine, Hepburn je stekla slavu 1950-ih i 1960-ih godina, a srca publike diljem svijeta osvojila je svojom gracioznošću, ljepotom i svestranim glumačkim vještinama. 

Filmovi poput Praznika u Rimu (Roman Holiday), za koji je osvojila Oscara, Sabrine i Doručka kod Tiffanyja (Breakfast at Tiffany’s) pokazali su njen raspon i dubinu njenih izvedbi.

Unatoč dugoj i uspješnoj karijeri, Hepburn je jako dugo žalila za filmom Životna prekretnica (The Turning Point) iz 1977. godine, koji je režirao Herbert Ross. On je u ovoj drami zaronio u svijet njujorškog baleta uspoređujući živote dviju balerina - DeeDee Rodgers, koja je odustala od baleta kako bi se posvetila obitelji, i Emme Jacklin, koja je cijeli život posvetila baletu. Inspiracija za scenarij bile su balerine Isabel Mirrow Brown i Nora Kaye. 

 

Hepburn je bila prvi izbor za ulogu Emme Jacklin, ali do 1977. godine glumice se polako počela odmicati od filmske umjetnosti jer je bila fokusirana na obiteljski život i humanitarni rad. Hepburn je u početku bila zainteresirana za film, pogotovo kad je čula da bi trebala glumiti uz Grace Kelly, kojoj je ponuđena uloga DeeDee. 

No nakon što je Kelly odbila film zbog kraljevskih dužnosti u Monaku, Hepburn je odlučila da se ne želi pojaviti u Prekretnici života, a tu je odluku kasnije požalila. Umjesto nje, ulogu Emme dobila je Anne Bancroft, dok je DeeDee utjelovila Shirley MacLaine. 

Životna prekretnica stekla je opće priznanje kritičara, a na dodjeli Oscara dobila je čak 11 nominacija, uključujući i onu u kategoriji najboljeg filma. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.