Ovo je jedina franšiza koja je s više filmova ostvarila 100 posto na Rotten Tomatoesu

Screenshot: Youtube

Animirani filmovi Priča o igračkama s godinama su postali omiljeni filmovi brojnih odraslih i djece. Dosad su izašla četiri filma, a iduće godine u kina dolazi i peti dio franšize. 

Kako prenosi Collider, posebno zanimljiv detalj povezan s Pričom o igračkama jest taj da je to jedina filmska franšiza s više filmova koji su postigli savršenu ocjenu na Rotten Tomatoesu, odnosno 100 posto. Prvi i drugi film Priče o igračkama postigli su savršene kritike i mnogi su se pribojavali da to neće biti slučaj s ostalim filmovima.

No, to nije bio slučaj jer ova franšiza nastavlja dobivati nove obožavatelje sa svakom generacijom. Gotovo tri desetljeća nakon što su "izašli" iz svoje ambalaže, Buzz, Woody i ostatak družine i dalje su jednako popularni među publikom svih uzrasta.

Filmovi su hvaljeni zbog svojih smiješnih i zanimljivih likova, ali i zato što su započeli novu eru potpuno računalno animiranih likova. Priča o igračkama 2 dobila je posebne pohvale kritičara jer je još i bolja od prvog dijela. Umjesto da samo ponavlja ono što je funkcioniralo u prvom filmu, Priča o igračkama 2 uvela je nove likove i teme koje su oduševile publiku, piše Collider.

Kada se 2010. u kinima pojavila Priča o igračkama 3, izgledalo je kao da će i treći dio postići savršeni rezultat, ali onda se pojavila prva negativna recenzija na film, što je izazvalo nezadovoljstvo ljudi na internetu. Treći film je na Rotten Tomatoesu dobio 98, a četvrti 97 posto, što je i dalje vrlo visok i impresivan rezultat s obzirom na to da je riječ o franšizi koja se prikazuje godinama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.